Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Prăjituri de post cu cremă. Top șapte rețete

Prăjituri de post cu cremă. Top șapte rețete

Publicat pe 06.04.2021 la 14:14 Actualizat pe 06.04.2021 la 14:14

Ne aflăm încă în Postul Mare așa că multe gospodine sunt în căutarea unor noi rețete pentru prăjituri simple, gustoase și rapide, numai bune pentru această perioadă. Astfel că, pentru ele și nu numai, mai jos am pregătit un top șapte al celeor mai bune rețete.

Un tort cu vanilie, lămâie și portocale

Prăjituri de post cu cremă

Arhiva

  • Cele mai gustoase prăjituri de post.
  • Rețete simple și rapide pentru deserturi de post.

Dacă ești un gurmand, dar totuși vrei să respecți perioada Postului Mare, atunci acest articol îți este dedicat ție. Mai jos găsești câteva rețete pentru prăjituri de post, rapide și gustoase.

Prăjitura de post cu cremă de lămâie

Prăjitura de post cu cremă de lămâie este una dintre cele mai simple și gustoase deserturi. Acest preparat este unul răcoros, dar și foarte pufos, pe care cu câteva ingredinte, cel mai important fiind lămâia, îl poți prepara și tu la tine acasă.

Ingrediente

3 plicuri de budincă de lămâie

250 de grame de margarină

300 g zahăr

1 linguri de esență de lămâie

800 ml lapte de cocos

600 gr faină

9 linguri de făină

zeamă de lămâie

180 ml ulei

3 lingurițe praf de copt

9 linguri de cacao

Mod de preparare

Ingredientele lichide se amestecă cu zahărul, apoi se adaugă făina, praful de copt și cacaua, toate fiind amestecate până la obținerea unei compoziții omogene. Amestecul obținut se va împărți în trei părți egale pentru a face foile, urmând ca apoi să stea la copt la 180 de grade, timp de 15 minute.

Pentru cremă, punem laptele, praful de budincă și zahărul al fiert, adăugăm esență de lămâie, iar când este gata o acoperim cu o folie de aluminiu și o lăsăm să se răcească. Când crema este rece o amestecăm cu margarină, umplem foile și le suprapunem, putând pudra ultima parte cu zahar. Poftă bună!

Prajitura de post cu cremă de vanilie

O altă prăjitură de post este cea cu cremă de vanilie. Această prăjitură este una care aduce pe toată lumea la masă și care îndulcește pe toși, fie că țin sau nu post.

Ingrediente

Pentru blat:

1 cană faină

1/2 cană zahăr

1/4 cană ulei

1/2 cană lapte de soia

1 esență de vanilie

coajă rasă de la o lămâie

1 linguriță praf de copt

5 linguri fructe deshidratate

Pentru cremă:

50 g faina de orez

5 linguri zahar

400 ml lapte soia

esenta de vanilie

un varf de lingurita de curcuma pentru culoare

fulgi de cocos sau ciocolata

ornamente de zahar

Mod de preparare

Pentru această prăjitură ai nevoie de două etape de pregătire: una pentru blat, alta pentru crema prăjiturii.

Pentru a face blatul prăjiturii trebuie să pui laptele, uleiul, esența de vanilie și coaja de lămâie, pe care să le amesteci foarte bine cu mixerul. Ulterior, adaugi zahărul și apo faină amestecată cu praful de copt. Dupa care se adaugă și fructele. Apoi aluatul se pune la cuptor pentru 25 de minute, la o temperatură de 180 de grade.

Iar pentru cremă trebuie să punem toate ingredientele, mai puțin esența de vanilie, la fiert, până când compoziția se îngroașă și capată textura unei budinci. După care se răcește nu uita să adaugi și esența de vanilie. Ulterior, peste blatul răcit bine, punem crema la fel de rece și presari fulgi de cocos sau ciocolată după gust

Prajitură de post cu cremă de caramel

Așa cum am spus avem multe rețete pentru deserturi delicioase de post. De exemplu, mai jos îți prezentăm ingredientele de care ai nevoie, dar și modul de preparare pentru a savura alături de cei dragi cea mai bună prăjitură de post cu cremă de caramel, sută la sută făcută în casă chiar de tine.

Ingrediente

250 ml sau apa minerala

250 g zahar

2 linguri miere

90 ml ulei

o lingurita bicabonat de sodiu stins cu o lingura zeama de lamaie

120 g nuci măcinate

280 g făina

2 linguri cacao

2 lingurite esenta rom

150 g zahar

150 ml apă

20 g amidon

250 g margarina

100 g zahar pudra

50 g nucă prajită și macinată

Mod de preparare

Mixăm miera cu zahărul în apa minerală , apoi adăugăm eșența, ulei, bicarbonatul de soiu și nuca, după care cernem făina și cacaua și le adăugăm și pe acestea. Compoziția obținută se pune la cuptor la 180 de grade, timp de 25 de minute. Între timp, trebuie să faci siropul de caramel pentru cremă. Pentru acest lucru trebuie să arzi zahărul într-o oală apoi să îl stingi cu apă, după care dizolvi și amidonul cu apă și amesteci cele două compoziții pe foc până s îngroașă. În crema obținută adăugăm margarină și esență de rom și mixăm bine pentru câteva minute. Ulterior, pentru un gust nou poți adăuga nuca și puțin zahăr. Apoi întinzi bine crema pe blat, o lași la răcit timp de câteva ore și o poți savura.

Prajitură de post cu cremă de gris

Prăjitură cu cremă de gris este un alt desert la care apelează multe gospodine în perioada postului. De ce? Ei bine, prăjitura are nevoie de câteva ingredinte, dar și de un timp scurt de preparare, iar rezultatul este unul foarte gustos, iar aspectul va fi la fel de pufos ca al unui burete.

Ingrediente

500 ml apă minerală

100 ml ulei

după gust esență de rom

400 g făină

30 g cacao

100 g zahăr

10 g praf de copt

300 ml apă

80 g zahăr

80 g griș

după gust esență de vanilie

Mod de preparare

Pentru o preparare ca la carte, iată ce pași trebuie să urmezi. Amesteci prima dată apa, ulei și esența, apoi adaugi zahărul și mixezi foarte bine timp de câteva minute, după care adaugi praful de copt, faina și cacaoa.. Blatul se coace la 180 de grade timp de 30 de minute, moment în care tu prepari crema de gris.

Zaharul se topește în apa fiartă, apoi se toarnă grișul și se amestecă până se obține o pastă omogenă care se lasă la răcit. Înainte să pui întinsă pe blat, taie-l în două sau trei părți egale, apoi pune crema de gris și, dacă vrei, poți face o glazură din ciocolată de post și margarină pe care să o adaugi peste cremă. Nu uita că prăjitura trebuie lăsată o oră la rece înainte de a putea fi tăiată.

Prajitură de post cu cremă de ness

Prăjitura de post cu cremă de ness este dedicată iubitorilor de dulce, dar și de cafea. Aceasta este un amestec de dulce-amărui, cu mult gust de cofeină, foarte bună după o zi încărcată.

Ingrediente

un pahar de zahăr

2 pahare de făină

un pahar de apă

3 linguri de cacao

3 linguri de miere

o lingura rasa de nuca de cocos

1/2 pliculet praf de copt

2 linguri de rom

coaja de lamaie

Ingredinte pntru cremă

un pachet de margarina

o jumatate de borcan de miere

6 lingurite pline de ness

2 lingurite de apa calda

o lingura de rom

glazura de caramel

Mod de preparare

Pentru a face aluatul trebuie să amesteci bine toate ingredientele apoi să pui aluatul obținut în tavă și să adaugi stafidele, îmbibate în rom și pus la cuptor timp de 30 de minute, la o temperatură de 190 de grade.

Pentru cremă însă pașii sau multipli, după cum urmează: Amesteci margarina, ness-ul și mierea, după care restul de ness îl dizolvi în două linguri de apă caldă. Ulterior, adaugi când puțin ness topit în apa, când miere în cremă, până cănd aceasta va avea un gust dulce amărui. Ultimul ingredient pe care îl adaugi este lingura de rom. Ultimul pas este acela de a turna crema pe blatul rece și prăjitura este gata.

Prajitură de post cu cremă de ciocolată

Da, da, citiți bine, avem și rețeta de prăjitură d post cu ciocolată. Ingredientul special este ciocolata de post, iar pașii pe care trebuie să îi urmezi tu sunt la fel de simpli ca cei prezentanți anterior. Iată de ce ai nevoie.

Ingrediente

800 g făină

250 ml apă

80 g zahăr

70 ml ulei

10 g praf de copt

1 buc esență de rom

puțină sare

3 linguri cacao

2 linguri bulion

Cremă:

1 litru apă

150 g zahăr

1 buc esență de rom

30 g cacao

100 g făină

200 g ciocolată de post

150 g margarină

Mod de preparare

Prima dată trebuie să amesteci făina împreună cu zahărul, praful de copt, apa, esența, uleiul și sarea până se face un aluat ce urmează să fie împărțit în trei bucăți. O bucată de aluat va rămâne albă, iar pe celelalte 2 le vei colora cu ajutorul bulionului și cacaoa. Foile obținute vor sta la cuptor în jur de 10 minute, la 180 de grade, timp în care poți prepara crema.

Pentru asta trebuie să pui apa la fiert și să adaugi ahărul, esența, cacaoa și făina. După care amesteci totul bine până când crema să se îngroașe. Torni apoi ciocolata, amesteci până se topește și lași totul la răcit. Când este rece adaugi maragrina și apoi combini foile cu crema de ciocolată. Deși este simplu de făcut această rețetă, trebuie să știe că are un timp de lăsare la rece de cinci ore înainte de a putea fi savurată.

Prajitură de post cu cremă de cocos

Dacă ingredientul tău din bucătărie este cocosul, atunci această prăjitură este, cu siguranță, pe placul tău. Pufoasă, gustoasă și foarte aromată, așa ar putea fi descrisă prăjitura cu cremă de cocos.

Ingrediente

200 gr faina

1 lingurita praf de copt

3 linguri de cacao

60 ml ulei

250 ml lapte de soia

200gr zahar

1 praf de sare

1 lingura zeama de lamaie

1 fiola esenta de vanilie

Ingediente pentru cremă:

300 ml lapte de soia cu aroma de vanilie

100 g fulgi de cocos

1 lingura cu varf de faina + 1 lingura cu varf de amidon

100 gr zahar vanilat

100 gr margarina pentru prajituri

1 fiola esenta de vanilie

Mod de preparare

Mai întâi îți prezentăm modul d epreparare a cremei. Astfel că prima dată trebuie să pui la fiert laptele de soia, zahărul vanilat, făina, amidonul și se le amesteci la foc mic. După care, când compoziția s-a omogenizat adaugi esența de vanilie, fulgii de cocos și amesteci bine. Se lasă totul la răcit, poi adaugi margarina și mixezi timp de trei minute.

Pentru a face blatul trebuie să amesteci laptele de soia, uleiul, zahărul, sarea și zeama de lămâie , după care adaugi făina, lapraful de copt și cacoa. Toată această compoziție trebuie amestecată bine cu telul până se omgenizează apoi se bagă la cuptor timp de 20 de minute, la o temperatură de 180 de grade. Când s-a răcit se taie în 2 sau în trei, se adaugă crema de cocos, se lasă totul la rece timp de 3 ore și abia apoi o poți mânca.

Citește și: Prăjitură cu mălai și lămâie sau lemon polenta cake. Rețeta lui chef Sorin Bontea / VIDEO

În articolul
Prăjituri de post cu cremă. Top șapte rețete
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Xtra Night Show. Cum a reacționat Anamaria Prodan, după procesele penale cu fostul soț. Vedeta își ține copiii departe de probleme: ”Poate să se ducă...”
Emisiuni TV • la 00:16
Xtra Night Show. Cum a reacționat Anamaria Prodan, după procesele penale cu fostul soț. Vedeta își ține copiii departe de probleme: ”Poate să se ducă...”
  • Anamaria Prodan are mai multe procese penale cu fostul soț
  • Cât de afectată este de această situație
Xtra Night Show. Anamaria Prodan și Ronald Gavril, primul Paște împreună! Cum vor sărbători cei doi: ”Nu are voie să...”
Emisiuni TV • ieri la 23:50
Xtra Night Show. Anamaria Prodan și Ronald Gavril, primul Paște împreună! Cum vor sărbători cei doi: ”Nu are voie să...”
  • Cum vor petrece Anamaria Prodan și Ronald Gavril Paștele
  • Boxerul se pregătește să vină în România
Rețetă de prăjitură cu miere și brânză. Desertul ideal pentru masa de Paște
Retete • ieri la 23:50
Rețetă de prăjitură cu miere și brânză. Desertul ideal pentru masa de Paște
  • Rețetă de prăjitură cu miere și brânză
  • Ingrediente
  • Mod de preparare
Horoscop vineri, 3 mai 2024: Gemenii vor avea spor la pregătirile pentru sărbători
Horoscop zilnic • ieri la 23:21
Horoscop vineri, 3 mai 2024: Gemenii vor avea spor la pregătirile pentru sărbători
  • Horoscopul zilei de vineri, 3 mai 2024
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de vineri
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Cum poți să împrietenești doi câini. Metodele care te vor ajuta dacă vrei să îți mai iei un animal de companie
Beauty & Lifestyle • ieri la 23:11
Cum poți să împrietenești doi câini. Metodele care te vor ajuta dacă vrei să îți mai iei un animal de companie
  • Metode prin care poți să împrietenești doi câini
  • Cum trebuie să procedezi
Ce mesaj a transmis Alina Marymar, după înmormântarea nepoțelului ei. Ea și Tzancă Uraganu și-au luat rămas bun de la Lucas: ”Te vom...” / FOTO
Showbiz intern • ieri la 23:08
Ce mesaj a transmis Alina Marymar, după înmormântarea nepoțelului ei. Ea și Tzancă Uraganu și-au luat rămas bun de la Lucas: ”Te vom...” / FOTO
  • Cum a reacționat Alina Marymar, după înmormântarea lui Lucas
  • Ea și Tzancă Uraganu sunt devastați de durere
Vezi toate știrile noi
Recomandări
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era avansul pentru casa pe care şi-o doreau în SUA
recomandare pe observatornews.ro
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era avansul pentru casa pe care şi-o doreau în SUA
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
recomandare pe as.ro
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, în culmea fericirii! Familia li se mărește! Bucurie fără margini! Felicitări! 💙
Romania TV
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, în culmea fericirii! Familia li se mărește! Bucurie fără margini! Felicitări! 💙
Gabriela Cristea și Tavi, momente teribile în această dimineață, în Italia. Totul s-a întâmplat la ora 5.30. Au fost în mare pericol!  ''Mi se pare aberant''
Romania TV
Gabriela Cristea și Tavi, momente teribile în această dimineață, în Italia. Totul s-a întâmplat la ora 5.30. Au fost în mare pericol! ''Mi se pare aberant''
Când se vor bucura românii de următoarea minivacanță. Mai sunt doar câteva săptămâni
recomandare pe antena3.ro
Când se vor bucura românii de următoarea minivacanță. Mai sunt doar câteva săptămâni
Horoscop 3 mai 2024. Fecioarele trebuie să pună bani deoparte, Peștii au nevoie să ia o pauză în relație
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 3 mai 2024. Fecioarele trebuie să pună bani deoparte, Peștii au nevoie să ia o pauză în relație
Categoria de români care ar putea avea pensiile duble. "Aceste persoane au fost uitate" | Un proiect de lege vrea să modifice legea pensiilor, abia intrată în vigoare
recomandare pe antena3.ro
Categoria de români care ar putea avea pensiile duble. "Aceste persoane au fost uitate" | Un proiect de lege vrea să modifice legea pensiilor, abia intrată în vigoare
De ce nu este bine să vopsești ouăle de Paște în Vinerea Mare. Ce altceva e interzis să faci
recomandare pe playtech.ro
De ce nu este bine să vopsești ouăle de Paște în Vinerea Mare. Ce altceva e interzis să faci
Diferenţa dintre cozonacul pentru Paşte şi cel pentru Crăciun. Acum 100 de ani, desertul se făcea altfel
recomandare pe playtech.ro
Diferenţa dintre cozonacul pentru Paşte şi cel pentru Crăciun. Acum 100 de ani, desertul se făcea altfel
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
recomandare pe redactia.ro
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Anunțul zilei pentru șoferi! Care sunt prețurile de astăzi ale carburanților în România
recomandare pe dailybusiness.ro
Anunțul zilei pentru șoferi! Care sunt prețurile de astăzi ale carburanților în România
Ajutoare de 50.000 de euro pentru o categorie de persoane. Condiții pentru a încasa banii
recomandare pe dailybusiness.ro
Ajutoare de 50.000 de euro pentru o categorie de persoane. Condiții pentru a încasa banii
Pensii mai mari pentru foștii CAP-iști și mai puțini ani de muncă pentru mame
recomandare pe Jurnalul.ro
Pensii mai mari pentru foștii CAP-iști și mai puțini ani de muncă pentru mame
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
recomandare pe a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
Close