Rețeta Banana Split. Desertul ideal pentru zilele de vară
Publicat pe 05.06.2022 la 11:55 Actualizat pe 05.06.2022 la 11:55
Rețeta Banana Split este un desert american care a ajuns celebru în toată lumea. Sigur l-ai întâlnit și tu măcar o dată la restaurant, însă ai încercat să-l pregătești la tine acasă? Este preparatul ideal pentru zilele călduroase de vară.
- Banana split - desertul ideal pentru vară
- Ingredientele și modul de preparare
Desertul Banana Split a fost făcut pentru prima dată în anul 1904, atunci când David Strickler, din Latrobe, Pennsylvania, s-a lăsat inspirat de înghețatele sundae cu fructe pe care le-a întâlnit într-o vacanță din Atlantic City. Când s-a întors din vacanță, acesta a făcut Banana Split și a vândut-o în Latrobe cu zece cenți.
Adevărată versiune a acestei rețete conține două jumătăți de banană puse de o parte și de alta a trei cupe de înghețată, decorate cu sos de ciocolată, frișcă, sos de ananas, cireșe, sos de căpșuni și nuci.
Rețeta Banana Split
Ingrediente:
-2 banane mari și potrivit de coapte
-150 ml de smântână lichidă pentru frișcă cu cel puțin 30% grăsime
-30 gr de zahăr pudră
-5 ml de esență de vanilie
-300 gr de înghețată
-50 gr de căpșune și afine pentru decor
Mod de preparare:
Se bate smântâna lichidă pentru frișcă cu esența de vanilie și zahărul pudră. Se curăță banalele și se taie pe lungime. Se pun trei cupe de înghețată într-o farfurie, iar de fiecare parte a cupelor de înghețată se pune câte o jumătate de banană.
Ornați cu frișcă după gust și adăugați căpșunile și afinele pentru ornat. Puteți adăuga deasupra topping de ciocolată, asta dacă vă place și doriți. Se savurează după pregătire pentru a nu se topi înghețata.
Citește și: Rețetă de cheesecake cu căpșune și iaurt. Un desert delicios pentru zilele călduroase de vară