Rețetă de Bala Baiana, bomboanele de sticlă care au isterizat TikTok. Sunt crocante la exterior și moi la interior

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 17.02.2025 la 18:15
Actualizat pe 17.02.2025 la 18:16
A apărut desertul anului 2025 pe TikTok! De această dată, bomboanele de sticlă, Bala Baiana, au isterizat platforma și tot mai multe persoane se grăbesc să le gătească! Iată rețeta de bomboane de sticlă Bala Baiana pe care trebuie neapărat să o încerci! Sunt crocante la exterior și moi la interior, iar aroma este de vis!

Bomboanele Bala Baiana se gătesc repede.
TikTok
- Cum gătești celebrele bomboane Bala Baiana
- Tot mai multe persoane postează rezultatele lor pe TikTok
O mulțime de persoane au gătit în acest an bomboanele Bala Baiana. Sunt peste tot pe TikTok, iar modul în care arată te face să le gătești și tu! Dacă nu ai găsit rețeta potrivită, ai ajuns în locul perfect! Sunt mai bune decât credeai!
Rețetă delicioasă de bomboane Bala Baiana, desertul viral pe TikTok
Acest desert este o adaptare și combinație ale altor tipuri de bomboane, iar rezultatul este spectaculos. Se spune că sunt din sticlă datorită modului în care arată pe exterior. În momentul în care le mănânci, ți se topesc în gură, iar interiorul este moale și cremos.
Rețeta de Bala Baiana este relativ simplă, însă necesită puțin timp petrecut în bucătărie. Merită orice efort, pentru că sunt cele mai delicioase bomboane pe care le poți găti. Cu siguranță familia ta le va îndrăgi.
Ingrediente
- 400 de grame de lapte condensat îndulcit
- o lingură de unt
- 2 căni de nucă de cocos
- o jumătate de cană de zahăr
- 6 linguri de zeamă de lămâie
- o jumătate de cană de apă
Cum gătești bomboanele
Se pune pe foc o cratiță și se amestecă laptele condensat cu untul șu nuca de cocos. Se lasă la fiert, dar se amestecă pentru a nu se prinde. După aproximativ 12 minute după ce au fiert și compoziția s-a îngroșat semnificativ, se ia de pe foc și se lasă la răcit. După ce s-a răcit și compoziția este relativ solidă, se pregătește o tavă de copt tapetată cu hârtie și se formează bomboanele. Se bagă la congelator timp de aproximativ 20 de minute.
Între timp se prepară glazura. Se amestecă zahărul, zeama de lămâie și apa și se lasă la încălzit fără să amesteci în compoziție în timp ce stă pe foc. Se scot bomboanele din congelator și se trec prin amestecul de caramel și se lasă în tavă la răcit. În cazul în care ți-a mai rămas caramel, poți să îl zdrobești și să îl presari peste bomboane,astfel încât să se prindă de exteriorul lor.
Citește și: Tagliatelle cu somon după rețeta lui Chef Horia Manea. O idee simplă și delicioasă pentru prânz