Rețetă de brioșe cu brânză de vacă. Desertul pe care îți vei dori să îl gătești și a doua oară

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 24.03.2025 la 10:59
Actualizat pe 24.03.2025 la 10:59
Brioșele cu brânză de vacă dulce sunt un desert pe care, cu siguranță, îți vei dori să îl mănânci și a doua oară! Sunt aromate, savuroase și pot fi și aperitiv. Ai nevoie de puține ingrediente și sunt gata repede.

Brioșele se gătesc cu puține ingrediente.
Profimedia
- Rețetă delicioasă de brioșe cu brânză de vacă
- De ce ingrediente ai nevoie
Brioșele sunt desertul favorit al multor persoane, indiferent dacă sunt cu aromă dulce sau sărată. Acestea pot fi un desert savuros sau un aperitiv cu care poți să îți încânți toată familia. Această rețetă este ușoară, rapidă și delicioasă.
Rețetă de brioșe cu brânză de vacă
Dacă ai nevoie de o idee cu care să îți răsfeți familia și să îi încânți cu un desert savuros, brioșele cu brânză de vacă sunt alegerea perfectă! Nu este nevoie să petreci mult timp în bucătărie, așa cum se întâmplă în cazul prăjiturilor, ci sunt suficiente câteva minute. Se pudrează după preferințe și tot ce îți mai rămâne este să te bucuri de ele.
Ingrediente
- 2 ouă
- 250 grame de făină
- 80 ml de ulei vegetal
- 150 de grame de brânză de vacă
- un praf de sare
- 100 grame de zahăr
- coaja rasă de la o portocală
- scorțișoară
Mod de preparare
Se cerne făina cu praful de copt și se adaugă praful de sare. Separat se zdrobește brânza de vacă astfel încât să aibă textura unei creme. Se amestecă într-un bol ouăle bătute cu zahărul și se adaugă lapte și ulei. Se amestecă din nou. Se adaugă ingredientele uscate peste cele umede și se incorporează.
Se adaugă brânza de vacă, coaja de la portocală rasă și se amestecă până se omogenizează. Se toarnă compoziția în forme de brioșă și se coc la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. După ce se coc, se pudrează cu scorțișoară și pot fi mâncate.
Citește și: Brioșe aperitiv cu piept de pui și cașcaval. O rețetă simplă și delicioasă