Rețetă de brioșe cu piersici. Un desert numai bun pentru început de weekend
Publicat pe 11.02.2022 la 22:04 Actualizat pe 11.02.2022 la 22:05
Dacă nu știi ce desert să îți prepari odată cu venirea weekend-ului, ei bine, rețeta de brioșe cu piersici este cea mai bună alegere. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru delicioasa gustare!
- Rețetă de brioșe cu piersici
- Un desert numai bun pentru început de weekend
Dacă nu știi ce desert să îți prepari odată cu venirea weekend-ului, ei bine, rețeta de brioșe cu piersici este cea mai bună alegere. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru delicioasa gustare!
Ingrediente
200 g făină
80 g zahăr alb
80 g unt gras topit
15 ml esență de vanilie
7 g praf de copt
3 g sare
2 piersici mari
Mod de preparare
Piersicile se spală, se curăță bine și se taie în rondele de mărime potrivită. Separat, ouăle se amestecă cu zahărul, până capătă consistența unei spume cremoase. Se adaugă treptat făina, praful de copt, sarea și esența de vanilie, încorporând cu o spatulă.
Când amestecul este omogen, se adaugă untul topit și laptele, mixând. În formele de brioșe se pun una sau două felii de piersici. Peste ele se toarnă aluatul. Brioșele se coc în cuptorul care va fi preîncălzit la 180 de grade *C aproximativ 20 de minute sau până când se rumenesc și se umflă.
Se servesc calde sau reci, simple sau alături de un pahar cu lapte. După ce ați parcus toți pașii, sunt gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitura Basbousa. O rețetă simplă și delicioasă