Rețetă de brownie cu migdale și mousse de ciocolată. Un desert delicios și ușor de preparat
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 07.01.2023 la 13:33
Actualizat pe 07.01.2023 la 13:33
Dacă ești în căutarea unui desert rapid și delicios, îți propunem o rețetă simplă de brownie cu migdale și mousse de ciocolată. În rândurile de mai jos, vei regăsi ingredientele de care ai nevoie, dar și modul de preparare.
- Cum prepari brownie cu migdale și mousse de ciocolată
- Cea mai simplă rețetă
Brownie cu migdale și mousse de ciocolată poate fi desertul ideal pentru mesele festive, dar și pentru momentele în care nu vrei să stai prea în bucătărie, pentru a pregăti ceva dulce.
Rețetă pentru brownie cu migdale și mousse de ciocolată
Ingrediente pentru brownie cu migdale:
- 250 ciocolată neagră cu minim 70% cacao
- 190 g unt
- 190 g zahăr tos
- un praf de sare
- 4 ouă
- 120 g făină de migdale
Ingrediente pentru mouse-ul de ciocolată neagră:
- 120 g ciocolată neagră cu minim 70% cacao
- 350 ml smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
Ingrediente pentru mouse-ul de ciocolată albă:
- 200 g ciocolată albă de calitate superioară
- 300 g smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
Mod de preparare:
Pentru început, se preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius și se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se pune untul la topit într-un bol termorezistent la bain marin. Este bine să se amestece din când în când, iar după se omogenizează, poate fi luat de pe foc.
Ulterior, se adaugă zahărul și sarea peste ciocolată. Mai apoi, se pun și ouăle, iar după ce amestecul este omogen, se adaugă și făină de migdale.
Amestecul se toarnă în tava tapetă cu hârtie de copt și se lasă la cuptor pentru un sfert de oră. După ce este gata, se lasă la răcit, timp în care poate fi pregătit cele două tipuri de mousse de ciocolată albă și neagră.
Se pune smântâna pe foc, iar mai apoi se adaugă ciocolata. Se lasă pe foc 2 minute. Ulterior, se bate frișca, ingredient din care trebuie adăugat doar trei linguri în această etapă. Se toarnă amestecul de ciocolată peste restul de frișcă și se amestecă bine.
Mouss-ul de ciocolată albă se pregătește la fel, iar mai apoi poate fi prăjitura poate fi asamblată. Peste blat, se întinde mousse-ul de ciocolată neagră și se lasă la rece pentru jumătate de oră. Se complete cu mouss-ul de ciocolată albă, și la fel, trebuie pus la frigider.
Citește și: Rețeta clasică de Albă ca Zăpada. Desertul delicios și rapid pentru mesele festive