Rețetă de chec cu apă minerală. Un desert delicios pentru zilele de weekend
Publicat pe 26.05.2023 la 22:07 Actualizat pe 26.05.2023 la 22:07
Dacă îți dorești să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios în acest weekend, checul cu apă minerală poate fi alegerea potrivită pentru tine. Rețeta este una simplă și delicioasă.
- Rețetă de chec cu apă minerală
- Ingrediente
- Modul de preparare
Îți prezentăm tot ce trebuie să faci, pas cu pas, pentru a face această rețetă simplă și delicioasă. Iată de ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
Rețetă chec cu apă minerală
Ingrediente
- un praf de sare
- 2 linguri de cacao
- 150 g miez de nucă
- zahăr pudră
- 8 ouă
- 2 căni cu zahăr
- o cană ulei
- o cană apă minerală
- 3 căni făină
- un praf de copt
- un zahăr vanilat
- o esență de vanilie
Modul de preparare
Metoda de preparare a acestui delicios chec cu apă minerală este ușoară și rezultatul final este de-a dreptul spectaculos. Înainte de a începe, asigură-te că ai ingredientele pregătite.
Într-un bol mare, începe prin a bate albușurile spumă, adăugând treptat o cană de zahăr și un praf de sare. Continuă să mixezi până obții o spumă densă și fermă, care să reziste atunci când întorci castronul cu capul în jos.
Într-un alt bol, bate gălbenușurile separat cu cealaltă cană de zahăr și zahărul vanilat. Amestecă până când obții o compoziție omogenă și zahărul s-a dizolvat complet. Apoi, adaugă uleiul și apa minerală în fir subțire, treptat, amestecând constant. După aceea, adaugă făina amestecată cu praful de copt și esența de vanilie.
Omogenizează bine compoziția, iar apoi adaugă treptat lingurițe de spumă de albușuri, amestecând ușor până când toate ingredientele sunt încorporate.
Din această compoziție, scoate 10 linguri într-un alt castron și amestecă-le cu cele 2 linguri de cacao. Lasă acest amestec deoparte pentru a-l folosi mai târziu.
Tapetează tăvile cu hârtie de copt și începe să alternezi cele două compoziții, în mod creativ, așa cum îți place. Poți presăra și miezul de nucă ușor prăjit între straturi pentru a adăuga o aromă și o textură delicioasă.
Decorarea este esențială pentru a-i da checului un aspect atrăgător, așa că adaugă și miezul de nucă deasupra. Tăvile sunt gata să fie introduse în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 45 de minute.
Pentru a verifica dacă checul este copt, poți folosi proba cu scobitoarea. Scoate tăvile din cuptor și lasă-le să se răcească înainte de a presăra zahăr pudră pe toate părțile.
Rezultatul este un chec minunat, cu o consistență pufăitoare și un gust rafinat. Acesta este chiar rețeta mea de familie, pe care o recomand cu încredere. Nu vei fi dezamăgit de acest desert unic și savuros, care va impresiona pe toată lumea.
Citește și: Rețeta de clătită de cartofi. O idee de mic dejun gustos, sănătos și ușor de preparat