Rețetă de chec cu portocale si cacao. Un preparat special pentru masa de Paște
Publicat pe 08.04.2023 la 14:17 Actualizat pe 08.04.2023 la 14:17
Îți este poftă de ceva dulce, dar nu știi ce să gătești pentru tine și cei dragi? Noi venim în ajutorul tău cu o soluție și îți prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă de chec cu portocale și cacao. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare. Iată tot ce trebuie să faci, pas cu pas, pentru a te bucura de un desert special, potrivit chiar și pentru masa de Paște.
- Chec cu portocale și cacao
- Ingrediente și mod de preparare
Vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat delicios, dar nu mai știi ce să mai gătești, iar totodată nu vrei să pierzi prea mult timp în bucătărie? Ei bine, rețeta de chec cu portocale și cacao poate fi alegerea potrivită pentru tine și familia ta. Este simplă și o poate face oricine.
Acest desert este potrivit pentru întreaga familie și este special pentru momentele de sărbătoare.
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de desert. Cu siguranță că vei primi multe laude din partea celor dragi.
Rețetă de chec cu portocale si cacao
Ingrediente
- 100 g coaja de portocale confiată
- 2 bucăți ouă
- 125 g zahăr
- 125 g unt
- 150 g făină
- un plic praf de copt.
- o ceașcă unt pentru tavă
Modul de preparare
Pentru început, untul se freacă cu zahărul. După ce acesta s-a topit, se adaugă ouăle, făina și praful de copt. Se rade ciocolată și se adaugă în amestec, se adaugă și coaja de portocală, se amestecă ușor și se toarnă aluatul în forma de chec unsă cu unt. Se coace 15 minute la foc mare, apoi se micșorează focul și se coace încă 45 de minute. După ce trece testul cu scobitoarea, se lasă 15 minute sa se răcească înainte de a-l scoate din forma.
După ce ați urmat acești pași foarte simpli, preparatul este gata și numai bun de servit alături de familie sau de cei apropiați. . Poftă bună!
Citește și: Rețetă de stufat de pui. Preparatul de Paște pe care îl poți găti la cuptor sau la ceaun