Rețetă de șnițele cu pufuleți. Preparatul cu care îți poți surprinde familia
Publicat pe 06.04.2023 la 16:36 Actualizat pe 06.04.2023 la 16:36
Te gândești să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat simplu și delicios, dar nu mai ai nicio idee și nu știi ce să pregătești? Noi venim cu o propunere care îți poate fi de ajutor și îți prezentăm cea mai rapidă rețetă de șnițele cu pufuleți. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare. Iată cum trebuie să procedezi.
- Rețetă de șnițele cu pufuleți
- Modul de preparare
Te-ai gândit vreodată că poți face mâncare cu pufuleți? Eu bine, probabil că nu, așa că este timpul să încerci. Îți prezetăm ce trebuie să faci, pas cu pas, pentru a face o rețetă delicioasă de șnițele.
Nu multe gospodine au auzit de acest preparat, iar unii chiar sunt de părere că este o combinație destul de ciudată.
Ține cont cu strictețe de toți pașii prezentați mai jos, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de rezulatate. Cu siguranță că vei primi multe laude din partea pofticioșilor și probabil că vei repeta această rețetă, chiar dacă la început ți s-a părut ciudată combinația de carne cu pufuleți.
Rețetă de șnițele cu pufuleți
Probabil că nici măcar nu ți-a trecut prin minte că ai putea să faci șnițele cu ajutorul pufuleților. Pentru început, este important de reținut faptul că este necesar să zdrobim ușor punga cu un sucitor de lemn. Iată tot ce trebuie să faci, pas cu pas.
Ingrediente
- 700 g piept de pui
- 3 ouă
- făină albă
- pufuleți
- sare
- piper
- ulei
Modul de preparare
Pentru început, trebuie să dezosezi pieptul de pui, iar mai apoi să începi să îl feliezi. De reținut este faptul că feliile nu trebuie să fie prea subțiri, dar nici prea groase. Punem într-un bol cele trei ouă și le batem bine, cu ajutorul unui mixer, dacă există această posibilitate, iar apoi punem un praf de sare peste.
Ulterior, punem jumătate de pungă de pufuleți în amestec, însă mai întâi trebuie să îi mărunțim. Punem peste sare, făină, piper și ulei, iar apoi băgăm feliile de piept de pui în amestec ușor. Pregătim o cratiță, o punem pe aragaz la foc mediu, și punem feliile după ce se încinge bine uleiul.
La acest pas trebuie să fii atentă să nu lași feliile de șnițel să se prăjească mai mult de două minute pe fiecare parte. După ce s-au făcut, le scoatem pe o farfurie cu un șervețel, pentru a fi sigure că nu va rămâne ulei în exces, iar apoi sunt gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Clătite de post cu apă minerală! O rețetă simplă, ieftină și absolut delicioasă