Rețetă de chiftele de post din soia. Un preparat pe gustul tuturor
Publicat pe 21.03.2022 la 13:16 Actualizat pe 21.03.2022 la 13:16
Rețeta de chiftele de post cu soia este un preparat pentru toate persoanele care țin post. Este o gustare delicioasă și pe gustul oricui. Trebuie neapărat să înveți să pregătești această rețetă!
- Rețetă de chiftele de post din soia
- Un preparat pe gustul tuturor
Rețeta de chiftele de post cu soia este un preparat simplu, ușor de făcut, gata într-un timp record, iar gustarea va fi, cu siguranță, preferata familiei tale! Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
-300 g soia granule
-120 g făină albă
-4-5 căței usturoi
-50 ml apă minerală
-50 ml ulei
-sare
-piper măcinat
-cimbru
-ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Punem granulele de soia la fiert în apă cu sare timp de 30 minute. Strecurăm și lăsăm la scurs, după care stoarcem între mâini soia să iasă bine apa.
Soia stoarsă o așezăm într-un vas, adăugăm la ea cei 120 gr făină, usturoiul pisat, sare, piper și cimbru. Amestecăm până se omogenizează totul, apoi treptat continuând amestecarea adăugăm cei 50 ml apă minerală și cei 50 ml ulei până se încorporează totul. Trebuie să obținem un amestec omogen. Cu mânile umezite în apă rece formăm chifteluțele la mărimea dorită.
În timpul acesta punem uleiul la încins și când este fierbinte punem chifteluțele la prăjit. Focul îl vom da la foc mic și vom prăji chiftelele până vom oserva că devin frumos aurii până la mijloc. În acest moment le vom întoarce și continuăm tot la foc mic coacerea lor.
Le scoatem pe șervet de hârtie ce va absorbi surplusul de ulei și le putem servi ori alături de fasole bătuta ori cu ketchup, muștar, hrean etc.
Citește și: Sarmale cu ciuperci și orez în foi de varză acră. O rețetă specifică postului