Rețetă de cod fript în unt de usturoi. Te vei îndrăgosti de acest preparat
Publicat pe 25.03.2022 la 23:48 Actualizat pe 25.03.2022 la 23:48
Postul Paștelui este suficient de lung încât să intri în pană de idei când vine vorba de un fel de mâncare diferit. Dacă te-ai săturat de rețetele clasice, codul fript în unt de usturoi este următorul preparat pe care trebuie să-l încerci. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare al acestui preparat!
- Rețetă de cod fript în unt de usturoi
- Te vei îndrăgosti de acest preparat
O rețetă pe cât de ușoară, pe atât de gustoasă. Cum codul este cel mai popular pește la noi, încercăm să găsim metode cât mai variate, mai delicioase și mai pe placul tuturor de a-l găti. Rețeta de cod fript în unt de usturoi îți fură extrem de puțin timp și va fi în și mai puțin timp devorată de ai tăi, mari și mici deopotrivă.
Ingrediente:
-60 g unt (la temperatura camerei)
-1/2 legătură de pătrunjel tocată
-1 căpățână de usturoi tocată
-1 ceapă mică tocată (sau 2-3 verzi, dacă aveți)
-1/2 linguriță muștar
-1 lingură de făină
-2 linguri zeamă de lămâie
-sare și piper după gust
-ulei pentru prăjit
-4 file-uri de cod
Mod de preparare:
Încinge ulei într-o tigaie care nu lipește. Asezonează peștele cu sare și piper și pune-l la prăjit. 4 minute pe o parte, 1-2 minute pe cealaltă parte.
Amestecă ingredientele rămase într-un bol. Pune peste file-urile de cod combinația obținută (cam câte o lingură peste fiecare bucată și mai ține un pic pentru mai târziu).
Dă tigaia la cuptor pentru 2-3 minute la temperatură mare sau până când se pătrunde peștele.
Scoate din cuptor și pune restul de unt deasupra, cât sunt fierbinți file-urile.
Se servește imediat cu orez, cartofi sau mămăliguță.
Citește și: Rețetă de hummus cu sfeclă roșie coaptă. Un preparat inedit pentru perioada postului