Rețeta de cozoci cu nucă și vișine a Annei Lesko. Diva și-a dezvăluit secretele desertului de Paște
Publicat pe 25.04.2021 la 22:04 Actualizat pe 25.04.2021 la 22:04
Pentru că se apropie Paștele cu pași repezi, Anna Lesko a decis să vină în întâmpinarea tuturor cu o mare bcuurie, astfel că acum te învață cum să faci cozonaci cu nucă și vișine ca la mama acasă. Vedeta și-a dezvăluit secretele rețetei desertului copilăriei sale.
- Anna Lesko prepară cozonaci cu nucă și fructe.
- Rețeta simplă de cozonac pentru Paște.
Vrei să prepari cozonaci, dar ești în căutarea unei rețete speciale, atunci ai nimerit unde trebuie. Anna Lesko face muzică, dar și gătește dulciuri și nu numai pe măsură, iar acum te învață cum să prepari cel mai delicios desert pentru ziua de Paște. Cozoncul cu nucă și vișine, pufos și cu o compoziție bogată și dulce, rapid de făcut și foarte gustos, cu siguranță, va fi elementul surpriză al mesei de Înviere.
Rețeta de cozoci cu nucă și vișine a Annei Lesko
Iată de ce ingrediente vei avea nevoie pentru a te bucura de un desert ca al Annei Lesko, dar și ce pași trebui să urmezi pentru un cozonac cu nucă și vișine ca la carte. ”Înarmează-te” cu multe ingrediente, răbdare, îndemânare și puțin timp.
Ingrediente
Pentru aluat:
- 1 kg faină
- 500 ml de lapte cald
- 7 galbenușuri
-25 gr drojdie
- 400 gr zahăr (ce se împarte la întreaga rețetă)
- 100 gr unt
- coajă de portocală și lămâie
- esența de vanilie
Pentru compozitie:
- 500 gr nuci zdrobite
- zahăr după gust (din cele 400 gr)
- 50 gr cacao
- vișine în propriu suc
- gem de prune
- stafide
- 7 albușuri (se bat cu zahăr din cele 400 gr)
Pe deasupra:
- 2 gălbenușuri
- 1/2 de linguri de scorțișoară
- 1 lingură rasă de miere
- nucă
Mod de preparare
Prima dată, vedeta noastră amestecă făină cu drojdie, zahăr și puțin lapte și lasă totul la dospit timp de 20 de minute. În paralel, Anna Lesko mixează gălbenușurile de ou și zahăr până ce obține o spumă densă pe care o pune peste aluatul deja făcut. După ce drojdia a crescut, cântăreața adaugă zahăr, coaja de lămâie și portocală, laptele ce a rămas, unt și trece la frământat. După ce v-ați asigurat că ați obținut un aluat dens, lăsați totul la dospit.
În ceea ce privește compoziția cozonacului, Anna Lesko începe prin a amesteca nuca cu stafidele, gemul de vișine și vișinele în propiul suc, nu uită nici de zahăr, după care mai pune și cacao și amestecă bine. Ulterior, diva bate și albușurile de ou cu zahăr, iar spuma ce reiese o adaugă peste compozița obținută inițial. De asemenea, pentru mai mult gust, vedeta adaugă la final și merișoare.
După care, pentru că treaba nu este gata aici, trebuie să întindeți bine aluatul, să adăugați compoziția peste, iar apoi să împletiți cozonacul după care trebuie așezat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. În tavă, cozonacul se unge cu gălbenuș de ou, miere și scorțișoară, urmând, bineînețeles, să fie băgat la cuptor timp de 60 de minute, la o temperatură de 180 de grade. Poftă bună!