Rețetă de cozonac grecesc. Un preparat delicios pentru Paște
Publicat pe 18.04.2022 la 09:54 Actualizat pe 18.04.2022 la 09:54
Se apropie Sărbătorile Pascale, iar tu nu ști ce preparate să pregătești? Ei bine, noi îți prezentăm o rețetă delicioasă de cozonac grecesc. Acest preparat este extrem de gustos și ideal pentru masa de Paște.
- Rețetă de cozonac grecesc
- Un preparat delicios pentru Paște
Rețeta de cozonac grecesc este un preparat ideal pentru sărbători, de exemplu sărbătorile de Paște sau Crăciun. Acest preparat va fi extrem de pufos, iar gustul lui te va face să te lingi pe degete.Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și cum poți prepara acest desert pentru Sărbătorile Pascale!
Ingrediente:
Pentru cozonac:
-950 gr de făină
-200 ml de lapte
-120 ml de apă
-200 gr de unt la temperatura camerei
-250 gr de zahăr
-4 ouă
-18 gr de drojdie uscată
-1 lingură extract de vanilie sau 2 plicuri de zahăr vaniliat
-10 gr de pudră
-1 linguriță de răzătură de portocală
Pentru uns cozonacii:
-1 ou
-1 lingură de apă
-fulgi de migdale
Mod de preparare:
Puneți o oală pe foc și amestecați laptele cu apă, jumătate din unt și zahăr. După ce s-au dizolvat ingredientele puneți oala în alta parte și lăsați-o la răcit. După ce s-a răcit suficient puneți drojdia, extractul de vanilie, pudra și coaja de portocală, apoi amestecați. Amestecul îl puneți în mixer alături de făină și frământați timp de două minute. Adăugați ouăle, făina treptat și omogenizați.
Transferați aluatul într-un castron și acoperiți cu un prosop umed, apoi lăsați-l câteva ore la dospit pentru a-și dubla volumul. Topiți untul și începeți frământarea aluatului care și-a dublat volumul. Preîncălziți cuptorul la 50 de grade Celsius și așezați înăuntru o oală cu puțină apă, apoi puneți aluatul într-o altă oală și acoperiți. Oală se pune în cuptor, dar cuptorul să fie stins și lăsați-l acolo timp de 30 de minute.
Scoateți aluatul și împărțiți-l în doua, apoi fiecare bucata o împărțiți în trei sau patru alte bucăți. Împletiți cozonacul și așezați în tăvi de cozonac cu foi de copt. Într-un alt bol bateți un ou cu apă și ungeți cozonacii, apoi presărați migdalele. Încălziți cuptorul timp de 10 minute, apoi opriți și așezați cozonacii pentru aproximativ 20 de minute. Scoateți cozonacii, apoi încălziți cuptorul la 150 de grade Celsius și așezați cozonacii și ii coaceți pentru aproximativ 40-45 de minute.
Citește și: Rețetă de cozonac cu stafide și jeleuri cu fructe. Un preparat pentru întreaga familie