Rețeta de desert chec pufos cu nuci. Cel mai delicios preparat pentru cei dragi
Publicat pe 28.06.2022 la 13:59 Actualizat pe 28.06.2022 la 13:59
Cei dragi îți cer să le pregătești ceva delicios, iar tu ai rămas în pană de idei? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de desert chec pufos cu nuci. Este preparatul ideal pentru orice sezon și ai nevoie de ingrediente sănătoase.
- Cum se pregătește checul pufos cu nuci
- De ce ingrediente aveți nevoie
Rețeta de desert chec pufos cu nuci este ideală pentru întreaga familie. Se prepară ușor și are un gust cu adevărat delicios, care te va face să te „lingi” pe degete. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Desert chec pufos cu nuci - rețetă
Ingrediente:
-5 ouă
-1 cană de zahăr
-1 cană de făină
-6 linguri de ulei
-3 linguri de zeamă de lămâie
-coaja rasă de la o lămâie
-1 lingură de cacao
-1 plic de praf de copt
-2 plicuri de zahăr vanilat
-150 gr de nuci
-un praf de sare
Mod de preparare:
Albușurile se separă de gălbenușuri. Albușurile se mixează spumă cu praful de sare, apoi se adaugă zahărul vanilat, zahărul și se mixează bine până când se topește zahărul și până se obține o bezea.
Gălbenușurile se amestecă cu uleiul până când se îngroașă puțin. Se amestecă făina cu praful de copt, iar peste compoziția albușurilor se adaugă aceasta. Se adaugă și zeama de la lămâie și se amestecă ușor cu ajutorul unei spatule, de sus în jos, până se încorporează. Se adaugă și gălbenușurile cu ulei, coaja rasă de la lămâie și se omogenizează tot de sus în jos.
O tavă de chec se tapetează cu hârtia de copt. Jumătate din compoziție se toarnă în tavă, iar în cealaltă jumătate se pune cacaua și se amestecă ușor. Se pune în tavă și celălalt amestec, apoi se nivelează ușor. Se presară pe deasupra nucile mărunțite.
Se bagă tava în cuptor la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-35 de minute. Este gata atunci când trece testul cu scobitoarea. Se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit, apoi se scoate checul din tavă și se lasă la răcit. Se taie checul și se servește cu lapte sau simplu.
Citește și: Prăjitură cu mălai și portocale. O rețetă neobișnuită, dar delicioasă, pe care trebuie să o încerci