Rețetă de ecler cu cremă de cocos. Un desert perfect pentru un început de săptămână
Publicat pe 14.03.2022 la 21:52 Actualizat pe 14.03.2022 la 21:53
Cu siguranță îți dorești un desert gustos pentru un început de săptămână bun, iar aici avem cea mai bună rețetă pentru tine. Eclerul cu cremă de cocos este un preparat care poate fi servit tuturor celor apropiați și nu îți vei pierde timpul în bucătărie. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l prepara!
- Rețetă de ecler cu cremă de cocos
- Un desert perfect pentru un început de săptămână
Un desert rapid, ușor și gustos este eclerul cu cremă de cocos. Un preparat pentru toată lumea, care va fi gata în câțiva pași simpli. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru o gustare pe placul tuturor!
Ingrediente
Pentru aluat
150 g făină
125 ml apă
125 ml lapte rece
125 g unt
5 ouă
1 praf de sare
Pentru cremă
cremă de cocos pentru deserturi
Mod de prepare
Pune la fiert apa, laptele, untul și sarea. Când fierbe, pune toată faina dintr-o dată și amestecă până la omogenizare. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând energic pentru a le încorpora pe fiecare, numai dupa ce un ou a fost încorporat se adaugă următorul. Aluatul e gata când se desprinde de pereţii vasului.
Pune aluatul într-un poș și toarnă-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, sub formă de bucăţi lungi de aproximativ 8 centimentri, pune-le la distanță pentru a avea loc sa crească.
Dă la copt în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute cu ușa închisă și încă 25 de minute cu ea întredeschisă, iar apoi lasă să se răcească.
Între timp, pregătește crema conform instrucțiunilor de aici. Pune crema într-un poș (sau seringă de patiserie) și se vor umpla „cojile” de ecler.
Deasupra poți decora tot cu crema de cocos sau cu ciocolată topită sau rasă, sau chiar cu glazură de ciocolată. După ce ați urmat acești pași, desertul este gata și poate vi servit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitura „Amaris”. O rețetă pentru oamenii dragi