Rețetă de fructe murate la borcan. Un preparat delicios și ideal pentru fripturi
Publicat pe 03.11.2023 la 14:28 Actualizat pe 03.11.2023 la 14:28
Probabil te-ai săturat de clasicele murături și vrei să încerci ceva nou, motiv pentru care noi ne-am gândit să-ți prezentăm rețeta de fructe murate la borcan. Este un preparat delicios și ideal pentru fripturi. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de fructe murate la borcan
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de fructe murate la borcan este simplă, dar ai nevoie de mai multe ingrediente pentru ea. Vei rămâne surprins de gustul pe care fructele murate îl au. Iată cum trebuie să procedezi pentru a face această delicatesă!
Rețetă de fructe murate la borcan
Ingrediente:
-1 kg de mere roșii
-1 kg de mere verzi
-1 kg de gutui
-1 kg de pere verzi
-1 kg de pere roșii
-1 kg de struguri roșii
-1 kg de struguri albi
-3 sau 4 morcovi
-15 lingurițe de boabe de muștar
-1 rădăcină de țelină
-15 lingurițe de sare grunjoasă
-15 lingurițe de boabe de piper
-15 linguri de zahăr tos
-1 lămâie
-250 ml de oțet de 9 grade pentru fiecare litru de apă
Mod de preparare:
Se spală și se curăță foarte bine fructele și rădăcinoasele. Într-un bol cu apă rece se stoarce lămâie. Merele, gutuile și rădăcinoasele se taie felii și se pun în olul cu apă și lămâie. În acest fel se va evita oxidarea lor. Se rup strugurii de pe ciorchine și se pun într-un bol.
Frunzele de țelină se așează în borcane alături de o parte din rădăcinoase, feliile de fructe, iar deasupra se pun boabele de struguri.
Se toarnă apă rece în borcane, după care lichidul lor se golește într-o oală. Se măsoară cantitatea de lichid care a fost obținută și pentru fiecare și se adaugă oțet pentru fiecare litru de apă.
Se pune oala pe foc și se adaugă sarea și zahărul în funcție de câte borcane sunt. Se lasă până ajunge în punctul de fierbere, iar după se pun boabele de piper și cele de muștar în borcane.
În momentul în care lichidul ajunge în punctul de fierbere se toarnă cu atenție în borcane. Se pun capacele pe borcane, se strâng foarte bine și se întorc cu susul în jos. Se așază în prosoape până în momentul în care se răcesc.
După ce s-au răcit foarte bine borcanele, acestea se pun în cămară pentru două săptămâni, apoi se pot consuma alături de preparate din carne și fripturi. Se recomandă să fie păstrate timp de un an. Poftă bună!
Citește și: Chifteluțe gustoase și savuroase. Cum să le pregătești altfel decât rețeta clasică pe care o cunoști