Rețetă de „furnici în copac” de post. Un preparat delicios
Publicat pe 01.04.2022 la 10:21 Actualizat pe 01.04.2022 la 10:21
Sunteți obișnuiți să consumați mereu carne, iar acum pe perioada postului vă este foarte greu? Ei bine, noi venim cu soluția și vă arătăm o rețetă de „furnici în copac”. Acest preparat înlocuiește carnea cu soia și nici nu vă veți da seama că lipsește. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și cât de ușor o puteți prepara!
- Rețetă de „furnici în copac”
- Un preparat delicios pentru post
„Furnici în copac” este un preparat care conține carne, dar noi vă prezentăm cum scoatem carnea din alimentație și îl tranformăm într-un produs de post. Această rețetă se prepară cu soia, dar dacă nu vă plac granulele de soia, le puteți înlocui foarte ușor cu ciuperci. Este gata în 20 de minute, iar gustul te va uimi!
Ingrediente:
-130 g tăieței de orez transparenți /tăieței obișnuiți foarte subțiri
-200 g granule de soia
-2 linguri ulei (de susan sau de alune, dacă aveți)
-1 lingură ghimbir pisat
-1/2 linguriță de zahăr
-2 căței de usturoi pisați
-1 ardei chilli tocat mărunt / pastă de ardei iute
-2 cepe roșii mici, tocate
-2 cepe verzi tocate
-4 linguri sos de soia
-1/8 linguriță piper (sichuan, de preferat)
-2 lingurițe amidon de porumb
-120 ml apă/supă de legume
-sare și piper după gust
-1/2 linguriță condimente chinezești (opțional)
Mod de preparare:
Fierbeți tăiețeii conform instrucțiunilor de pe pachet. Scurgeți-i, dați-i printr-un jet de apă și lăsații deoparte.
Amestecați jumătate din sosul de soia cu 1 lingură de ulei, amidonul, usturoiul și ceapa roșie. Combinați cu granulele fierte de soia.
Într-o cratiță obișnuită căliți ușor ghimbirul în 1 lingură de ulei, pentru aproximativ 1 minut. Adaugă combinația mai devreme obținută peste și amestecă ușor. Lasă la călit 3-4 minute. Adaugă zahărul, supa de legume, restul de sos de soia și adu totul la fierbere. Când începe să fiarbă și să se „împrietenească” aromele, adaugă ceapa verde și tăiețeii. Amestecă ușor și mai lasă totul pe foc încă 2 minute.
Se servește simplu sau cu orez alături.
Citește și: Rețetă de borș rusesc. Un preparat pentru post