Rețetă de gem de căpșuni. Preparatul care se păstrează peste iarnă
Publicat pe 14.06.2022 la 15:53 Actualizat pe 14.06.2022 la 15:54
Căpșunile sunt fructele sezonului, iar românii se grăbesc să le cumpere ca să facă gem din ele. Noi venim cu soluția și îți prezentăm o rețetă ideală de gem de căpșuni. Este cel mai bun și sănătos desert, 100% natural, fără conservanți și fără coloranți. Este prepartul care durează mai puțin de 90 de minute, iar pentru el aveți nevoie doar de trei ingrediente.
- Gem de căpșuni
- Cum se prepară
- De ce ingrediente aveți nevoie
Pentru ca gemul de căpșuni să se păstreze peste iarnă puteți să puneți în borcane, deasupra, feliuțe de lămâie și în compoziție puteți adăuga gelfix. Este preparatul ideal pentru vară, dar și pentru iarnă, deoarece se păstrează foarte bine. Iată modul de preparare, dar și ingredientele de care aveți nevoie!
Gem de căpșuni - rețetă
Ingrediente:
-1 kilogram de căpșuni coapte
-400 gr de zahăr
-sucul de la o lămâie
Pentru gemul de căpșuni puteți adăuga diverse condimente, de exemplu vanilie, scorțișoară sau ghimbir, pentru a avea un gem mai deosebit. Dacă doriți o variantă mai sănătoasă puteți să înlocuiți zahărul cu stevie sau orice alt îndulcitor sănătos.
Mod de preparare:
Se spală căpșunile, se înlătură codițele și partea albă, apoi se taie în bucăți mici. Se adăugă într-o oală căpșunile, zahărul și sucul de lămâie și se lasă la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute. Se amestecă din când în când.
Spuma care se formează se îndepărtează ușor cu ajutorul unei spumiere sau a unei linguri. Se fierb separat câteva borcane, apoi se lasă la uscat. Cine preferă un gem cu bucăți mari de căpșuni îl poate lăsa așa, iar cei care nu preferă îl pot pasa cu un blender sau cu o furculiță.
Gemul de căpșuni se transferă în borcane și se lasă la răcit.
Citește și: Rețeta Panna Cotta cu căpșuni la pahar. Un desert rapid, simplu și delicios