Rețetă de înghețată ,,căpșunică". Un desert pentru zilele călduroase
Publicat pe 05.04.2022 la 15:43 Actualizat pe 05.04.2022 la 15:43
Dacă îți este poftă de un desert dulce și răcoros pentru zielele călduroare, înghețata ,,căpșunică" este cea mai bună varianta. Un preparat pentru întreaga familie și pentru toți cei dragi. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
- Rețetă de înghețată ,,căpșunică"
- Un desert pentru zilele călduroase
Rețeta de înghețata ,,căpșunică" este un preparat foarte delicios și foarte rapid. Dacă îți dorești un desert pe placul tuturor pe care să îl împarți cu cei dragi, această înghețată este cea mai bună variantă.
Ingrediente
1 kg frişcă naturală
250 g zahăr pudră
1-2 pliculete zahăr vanilat
folie pentru împachetat
1 kg căpşuni
Mod de preparare
Se aleg căpşunile, se spală în câteva jeturi de apă rece şi apoi se lasă la scurs, într-o sită. După ce s-au scurs, se taie cubuleţe şi se pasează de 2-3 ori cu blenderul, apoi se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr pudră.
Separat, se pune frişca într-un bol mai înalt şi se bate cu mixerul la turaţie medie. Cu câteva minute înainte, se adaugă şi cealaltă cantitate de zahăr pudră şi de zahăr vanilat şi se mai bate puţin.
Se încorporează cele două compoziţii, frişca şi căpşunile, şi se amestecă uşor să nu se lase. Compoziţia se toarnă într-o tavă tapetată cu folie, se acoperă şi se bagă la congelator. Se serveşte ornată cu fructe proaspete şi cu frunze de mentă.
După ce ați urmat acești pași, desertul este gata și poate fi servit alături de familie și cei dragi ție. Poftă bună!
Citește și: Cea mai bună rețetă de clătite. Gata în 30 de minute și delicioase