Rețetă de înghețată cu mascarpone și fructe de pădure. Desertul cu care să te răcorești în această vară
Publicat pe 29.06.2023 la 19:02 Actualizat pe 29.06.2023 la 19:02
Este vară, iar afară temperaturile sunt foarte ridicate în acest sezon. Dacă îți este foarte cald și vrei să te răcorești cu ceva, însă nu ai idee cu ce, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai delicioasă rețetă pentru înghețata cu mascarpone și frcute de pădure. Acest desert este unul simplu și sănătos, care îți va încânta papilele gustative cu siguranță. Ar trebui să consumi acest desert alături de cei mai dragi oameni pe care îi ai prin peajmă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de înghețată cu mascarpone și fructe de pădure
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de înghețată cu mascarpone și fructe de pădure este ușor de preparat și este un desert care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Poți oferi acest preparat și copiilor vara, deoarece este foarte sănătos și gustos. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de acest desert!
Rețetă de înghețată cu mascarpone și fructe de pădure
Ingrediente:
-250 gr de mascarpone
-400 gr de lapte condensat îndulcit
-600 ml frișcă lichidă
-2 plicuri de de zahăr vanilinat
-1 vârf de sare
-2-3 linguri de zeamă de lămâie
-400 gr de fructe de pădure
-2-3 linguri de zahăr brun
-1 praf de sare
Mod de preparare:
Într-un bol se pune mascarpone și se mixează foarte bine cu laptele condensat. În alt bol se mixează foarte bine zahărul vanilinat cu sarea și cu frișca lichidă. Peste această cremă se pune cea de mascarpone și lapte condensat. Se pune zeama de lămâie și se amestecă din nou foarte bine.
În alt bol se pun fructele de pădure alături de lingurile de zahăr brun și praful de sare. Se amestecă și se pun plicul de zahăr vanilinat. Se pun puțin la foc mic și se amestecă foarte bine, până în momentul în care se obține și zeamă.
Într-un vas mai mare se pune crema din fructe și cealaltă cremă, apoi se dă la congelator pentru aproximativ 7-8 ore sau pentru toată noaptea. Se scoate din congelator și se servește ca atare. Poftă bună!