Rețetă de tartă “Linzer”. Un desert delicios, simplu și rapid
Publicat pe 23.06.2023 la 08:50 Actualizat pe 23.06.2023 la 08:50
În cazul în care te gândești să faci pentru tine și oamenii dragi din viața ta un desert delicios, dar te-ai plictisit de vechile preparate, ești la locul potrivit. Iată o rețetă simplă și delicioasă de tartă ”Linzer”. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
- Rețetă de tartă “Linzer”
- Ingrediente și mod de preparare
Îți prezentăm tot ce trebuie să faci, pas cu pas, dacă vrei și tu să faci rețeta de tartă ”Linzer” la tine acasă. Iată cum trebuie să procedezi.l
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos, iar apoi te poți bucura de rezultatele dorite, dar și de laudele pofticioșilor.
Este important de menționat faptul că această rețetă nu este una complicată, așa că o poți face și tu, singură, la tine acasă. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai toate ingredientele necesare în acest sens, iar apoi să te pui pe treabă.
Trebuie să fii foarte atentă atunci când vine vorba de modul de preparare dacă îți dorești ca rezultatul final să fie unul delicios, pe măsura așteptărilor.
Rețetă de tartă “Linzer”
Ingrediente
- 100 g alune macinate
- două ouă
- 100 g stafide
- 300 g unt
- 200 g zahar
- 250 g făină
- coajă de lămâie
- 400 g gem de caise
- 200 g făină de migdale
- 12 g praf de copt
- scorțișoară
- sare
Mod de preparare
Începem prin a bate untul și zahărul până când obținem o spumă omogenă. Apoi, adăugăm în ordine sarea, oul, coaja de lămâie rasă, stafidele și alunele măcinate.
Într-un alt bol amestecăm praful de copt, făina obișnuită, făina de migdale și praful de scorțișoară. Toate aceste ingrediente trebuie cernute și apoi adăugate în întregime peste amestecul anterior.
Folosind vârful degetelor, frământăm cu grijă până când aluatul capătă o consistență omogenă, încercând să evităm în măsura posibilului topirea untului.
Apoi, tapetăm forma de tartă cu aluatul pe care îl aplatizăm cu ajutorul unui sucitor.
Într-un bol, amestecăm bine gemul de caise și apoi umplem tarta noastră cu acesta, în funcție de gust. O introducem în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius și o lăsăm acolo pentru aproximativ 40-45 de minute, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Prăjitura „Fluturaș”. O rețetă delicioasă, simplă și rapidă