Rețeta de mâncare de urzici a lui Carmen de la Sălciua. Un preparat simplu și gustos
Publicat pe 04.04.2023 la 10:02 Actualizat pe 04.04.2023 la 10:02
Ne aflăm în postul Paștelui, iar pentru această perioadă din an, Carmen de la Sălciua a prezentat rețeta ei de mâncare de urzici. Este un preparat simplu și gustos, iar artista a precizat că așa gătește ea urzicile de fiecare dată. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie, dar și care este modul de preparare pentru mâncarea de urzici!
- Rețeta de mâncare de urzici a lui Carmen de la Sălciua
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Recent, pe rețelele personale de socializare, Carmen de la Sălciua a explicat cum prepară ea mâncarea de urzici de post. Este cu siguranță preparatul care îți va încânta papilele gustative și trebuie să-l încerci și tu măcar o dată, pentru că vei rămâne impresionat de gustul pe care îl are. Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru această rețetă, iar modul de preparare este unul cu adevărat simplu. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o mâncare delicioasă!
Rețeta de mâncare de urzici a lui Carmen de la Sălciua
Carmen de la Sălciua le-a prezentat fanilor ei cum face ea mâncarea de urizici de post. Această rețetă este extrem de simplă și foarte gustoasă, astfel că nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o prepara.
Ingrediente:
-urzici
-o ceapă
-un cățel de usturoi
-smântână vegetală, asta dacă rețeta este de post
-sare
-piper
-ulei
Mod de preparare:
Se spală urzicile și se fierb foarte bine. Se taie ceapa și usturoiul mărunt. După ce au fiert urzicile se aruncă apa și se trec urzicile printr-un jet de apă rece, se storc bine, se toacă mărunt sau se dau prin blender.
Se călește ceapa cu usturoiul, după care se adaugă urzicile peste. Se amestecă puțin, se adaugă piper și sare, după gustul fiecăruia, după care se pune și smântâna vegetală. Se mai amestecă puțin, după care urzicile sunt gata de servit. Carmen de la Sălciua spune că această rețetă se poate face și fără smântâna vegetală, dar aici depinde de preferința fiecăruia. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de musaca cu cartofi și soia. Preparatul de post pe care îl poți mânca în orice perioadă din an