Rețetă de pâine fără făină! Cum o poți prepara rapid în casă. A devenit virală pe internet
![Bianca Cimpoi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/bianca-cimpoi-1667898384.jpg)
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 18.02.2025 la 15:12
Actualizat pe 18.02.2025 la 15:27
Unul dintre ingredientele nelipsite din pâine este, evident, făina, dar o rețetă fără acest ingredient a devenit virală și se pare că este și mult mai sănătoasă decât varianta decât comerț. Se prepară rapid și are și mai puțini carbohidrați.
![Cum să pregătești o pâine fără făină acasă paine](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2025%2F2%2F18%2F346931%2Fprofimedia0965562104.jpg&w=1200)
Cum să pregătești o pâine fără făină acasă
Profimediaimages
- Rețetă de pâine fără făină
- Cum o poți prepara rapid în casă
Făina este unul dintre ingredientele care nu lipsește din orice pâine, dar se poate pregăti o pâine chiar și așa.Varianta fără făină are mai puțini carbohidrați, așadar este mai sănătoasă decât cea clasică.
În cazul rețetei de pâine fără făină, ingredientul principal este brânza cottage, unul dintre alimentele recomandate inclusiv celor care vor să scape de kilogramele în plus. Brânza cottage asigură organismului substanțele necesare pentru o funcționare normală și poate fi integrată în mai multe rețete sau chiar înlocui ingredientele din preparate clasice. Pâinea fără făină este bogată în proteine, are un conținut mare de Omega 3 și contribuie la senzația de sațietate.
Rețetă de pâine fără făină
Ingrediente:
- două cutii de brânză cottage
- trei ouă
- 300 de grame de ovăz
- semințe de floarea soarelui
- semințe de dovleac
- semințe de in
- sare
- bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Pentru început, se pune brânza cottage într-un bol, se adaugă ouăle, fulgii de ovăz, bicarbonatul de sodiu, sare, semințele de in, de dovleac și de floarea soarelui. Se amestecă bine, se ia o tavă, se pune hârtie de copt și se modelează pâinea astfel încât să se obțină forma dorită. Trebuie lăsată la cuptor pentru o oră, la 180 de grade Celsius, iar mai apoi este gata.
Ce beneficii are consumul pâinii fără făină
Pâinea din comerț poate să conțină substanțe care nu sunt benefice organismului, în timp ce cea făcută în casă are un conținut ridicat de fibre. Te vei simți sătul mai mult timp, iar digestia se îmbunătățește. Consumul de pâine în cantități mari nu este recomandat pentru că pot să apară scăderile bruște ale nivelului de energie.
O alimentație cu un conținut mic de gluten mai ajută și la îmbunătățirea stării de sănătate generală, reducerea căderii părului, îmbunătățirea sănătății oaselor, reducerea durerilor articulare și a celor de cap.