Rețetă de pâine pufoasă cu verdețuri din doar 3 ingrediente! Este mult mai delicioasă decât cea din magazin
![Ilinca Lunca](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/ilinca-lunca-1696416463.jpg)
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 13.02.2025 la 08:47
Actualizat pe 13.02.2025 la 08:47
Dacă vrei să renunți la pâinea din magazin, este momentul să încerci o rețetă care te va convinge că cea gătită în casă rămâne cea mai delicioasă! Pâinea cu verdețuri din doar trei ingrediente este o delicatesă pentru cei care iubesc acest produs. Iată cea mai simplă rețetă.
![Pâinea cu cașcaval este fragedă și aromată. pâine](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2025%2F2%2F13%2F346690%2Fprofimedia0962278103.jpg&w=1200)
Pâinea se gătește în câteva minute, apoi se lasă la copt.
Profimedia
- Rețetă de pâine cu verdețuri
- Ai nevoie de doar trei ingrediente
Pâinea este un aliment care se regăsește în aproape toate casele din România. În țara noastră este o obișnuință ca oamenii să mănânce la aproape fiecare masă acest preparat. De cele mai multe ori este cumpărată de la magazin, din lipsă de timp pentru a o găti acasă.
Rețetă de pâine pufoasă cu verdețuri
Lipsa de timp nu va mai fi o problemă după ce vei afla de această rețetă. Ai nevoie de doar trei ingrediente principale și câteva care te ajută să obții un aluat elastic, iar în final este gata în câteva minute. Acest tip de pâine îți va ajunge pentru câteva zile, motiv pentru care este suficient să o gătești de două ori pe săptămână și să te bucuri de un preparat delicios.
Ingrediente
- 1 plic drojdie uscată
- 1 pahar ulei
- 100 g cașcaval ras
- 1 pahar lapte cald
- 4 crenguțe mărar
- 1 ou
- 50 g brânză feta
- 5 căni făină
- 1 pahar apă caldă
- semințe de mac
Cum gătești preparatul
Se pregătește un bol adânc în care adaugi lapte și apă, iar după ce s-au combinat se adaugă drojdie, ulei, sare, zahăr și albușul de la ou. Se amestecă până se omogenizează și se adaugă treptat făina cernută. Se frământă până se formează un aluat elastic.
După ce s-a format aluatul, în el se adaugă cașcaval ras, brânza, se frământî iar și se lasă la dospit. Între timp se pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt și și se întinde aluatul în ea, astfel încât să fie uniform.
Se porționează cu ajutorul unui cuțit și se mai lasă la dospit o oră. Se unge aluatul cu gălbenușul oului și pe deasupra se presară semințe de mac. Se bagă pâinea la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și se lasă la copt până când trece de testul scobitorii.
Citește și: Cea mai simplă rețetă de saleuri sărate fără gluten. Pot să înlocuiască pâinea