Rețetă de pandișpan fraged cu prune și apă minerală. Desertul delicios ușor de făcut
Publicat pe 06.11.2023 la 11:20 Actualizat pe 06.11.2023 la 11:20
Dacă vrei să-ți surprinzi musafirii sau familia cu un preparat extrem de delicios, pandișpanul cu prune și apă minerală se realizează în doar că câțiva pași simpli și ai nevoie de doar câteva ingrediente. Iată cât de ușor se pregătește desertul!
- Pandișpan fraged cu prune și apă minerală
- Iată ingredintele de care ai nevoie!
Pandișpanul cu prune și apă minerală este extrem de gustos și se realizează ușor. Fructele din desert se pot înlocui cu cele favorite, asta dacă nu îți plac prunele. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de pandișpan fraged cu prune și apă minerală
Ingrediente:
- prune
- 5 oua
- 10 linguri de zahăr
- zahar pudra
- 1 lingurita sare
- 200 ml apa minerala
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 15 linguri făina
- 100 ml ulei
- 1 lingura esenta de vanilie
- un plic de praf de copt
- coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare:
Tăiem prunele bucățele. Batem albușurile, punem 10 linguri de zahăr și cele 2 plicuri de zahăr vanilinat și mixăm bine până când devine o compoziție ca de bezea. Pune puțină sare peste gălbenușuri și amestecă, iar mai apoi pune gălbenușurile peste albușuri și adaugă esența de vanilie, coaja de la o lămâine, ulei și apă minerală.
Cerne făina și pune praf de copt. Amestecă totul cu un tel. Într-o tavă adaugă puțin ulei și hârtie de copt, iar mai apoi pune compoziția. Adaugă prunele tăiate bucățele și pune preparatul la cuptor la 180 °C timp de aproximativ 30-35 de minute.
Citește și: Rețetă de cartofi la cuptor în sos Carbonara. Preparatul sofisticat care este gata într-un timp scurt