Rețetă de pască cu ciocolată și nuci. Un preparat ideal pentru masa de Paște
Publicat pe 18.04.2022 la 15:16 Actualizat pe 18.04.2022 la 15:16
Se apropie Sărbătoarea de Paște și cu toți ne dorim să avem bucate care mai de care. Ei bine, ți-am pregătit o rețetă de pască cu ciocolată și nuci. Acest preparat va arăta inedit pe masa festivă de Paște și va impresiona cei mai pretențioși prieteni pe care îi ai.
- Rețetă de pască cu ciocolată și nuci
- Un preparat ideal pentru masa festivă de Paște
Rețeta de pască cu ciocolată și nuci va arăta splendid lângă ouăle frumos colorate. Pasca se pregătește doar de Sărbătorile Pascale, așa că trebuie să ai mare atenție să fie cât mai gustoasă. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Ingrediente:
Pentru aluat
-250 gr de făină
-125 gr de margarină
-1 ou
-65 gr de zahăr
-1 praf de sare
-margarină pentru uns forma
Pentru umplutură
-100 gr de ciocolată de menaj
-2 linguri de cacao
-2 linguri de făină
-200 ml de lapte
-4 ouă
-100 gr de margarină
-1 plic de vanilie
Mod de preparare:
Preparați un aluat din făină, ou, zahăr, margarină și un praf de sare, apoi frământați și lăsați la dospit. Întindeți cu sucitorul o foaie relativ groasă și întindeți pe forma de copt. Topiți ciocolata, adăugați margarină, vanilie și cacao, apoi turnați treptat laptele și amestecați până când se îngroașă compoziția. În alt bol bateți ouăle, adăugați zahăr și turnați peste ciocolată. Puneți hârtie de copt și boabe de fasole peste aluatul din tavă, pentru ca să își păstreze forma. Dați la cuptor pentru aproximativ 15 minute, apoi scoateți și îndepărtați foaia de copt. Turnați umplutura și dați la cuptor pentru încă 20 de minute. După ce scoateți din cuptor pasca adăugați nuci sau migdale, după preferință, și presărați zahăr pudră.
Citește și: Rețetă simplă de prăjitură turcească cu griș și iaurt. Desert delicios pentru toată familia