Rețetă simplă de prăjitură turcească cu griș și iaurt. Desert delicios pentru toată familia
De Razvan Paltin.
Publicat pe 18.04.2022 la 12:36
Actualizat pe 18.04.2022 la 12:36
Revani sau prăjitura turcească cu griș și iaurt e una dintre preferatele celor care le place Turcia, dar și rețetele dulci. Acest desert e unul care se face foarte rapid și nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Iată care sunt pașii spre a avea un preparat ca cel din magazine.
- Cum să faci prăjitura în doar câteva minute
- Rețetă simplă și gustoasă
Dacă ai poftă de ceva dulce și vrei să îți și surprinzi familia, atunci Revani sau prăjitura turcească cu griș și iaurt e cea mai potrivită. Acest desert se face foarte rapid și nu necesită multe ingrediente.
Ingrediente
Pentru blat
- 4 ouă
- 100 de grame de unt moale
- 500 de grame de iaurt
- 180 de grame de zahăr
- 500 de grame de griș
- un plic praf de copt
- o linguriță esență de vanilie
Pentru sirop
- 150 de grame de zahăr
- două lămâi
- 100 de ml de apă
Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură turcească cu griș și iaurt
Vom separa într-un castron albușurile de gălbenușuri, după care ne vom ocupa de gălbenușuri și le vom mixa bine cu untul moale, dar și cu zahărul, după care vom adăuga esența de vanilie și iaurtul.
După ce am incorporat toate ingredientele, vom pune și cele 500 de grame de griș și praful de copt și în continuare vom amesteca bine întreaga compoziție.
După ce am incorporat toate ingredientele în gălbenușuri, vom începe să batem tare și albușurile până când vor deveni spumă. Nu uitați să adăugați și un praf de sare.
După ce albușurile se fac spumă, vom turna acest amestec în cel cu griș și gălbenușuri și compoziția va fi la final una spumoasă. Amestecul se pune într-o tavă pe care vom avea și hârtie de copt. Vom lăsa tava la cuptor la foc mediu timp de o oră, iar când blatul prinde o culoare frumoasă, aurie, vom trece testul scobitorii.
Cât timp blatul a stat la copt, pregătim siropul. Vom amesteca într-o cratiță zeama de la două lămâi, zahărul și apa și ținem crăticioara pe foc până când zahărul se topește. Ulterior, lăsăm siropul să se răcorească.
După ce scoatem blatul din cuptor, vom turna peste el siropul călduț, după care vom lăsa prăjitura să se răcească aproximativ două ore, apoi se va felia.
Citește și: Rețetă de cozonac cu stafide și jeleuri cu fructe. Un preparat pentru întreaga familie