Rețetă de plăcinte delicioase umplute cu varză. Nu trebuie să le prăjești în baie de ulei
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 20.11.2023 la 13:50
Actualizat pe 20.11.2023 la 13:50
Cu toții știm cât de delicioase sunt plăcintele tradiționale, iar rețeta bunicilor este o adevărată delicatesă. Au un gust unic și o textură rar întâlnită, iar toate acestea pot fi obținute cu ajutorul unor secrete pe care puțini le știu. Iată cum se gătesc și cu ce poți înlocui baia de ulei, dacă nu vrei să le prăjești.
- Cum gătești cele mai delicioase plăcinte cu varză
- Ce secrete au bunicile noastre
Plăcintele cu varză sunt pe placul tuturor, iar pentru adulți sunt desertul copilăriei. Gustul și savoarea lor sunt greu de egalat, dar pot fi obținute cu ajutorul unor trucuri neștiute.
Unul dintre cele mai importante aspecte este să nu le prăjești în baie de ulei. Există mai multe detalii de care trebuie să ții cont.
Rețetă de plăcinte delicioase umplute cu varză
Alegerea ingredientelor este foarte importantă când vine vorba de gătirea plăcintelor, iar condimentele sunt secretul gustului delicios. Ierburile aromatice ajută la obținerea savorii pe care ți-o dorești, chiar dacă majoritatea oamenilor le trec cu vederea. De asemenea, modul de prăjire este la fel de important pentru o textură moale.
Ingrediente
- 750 grame de făină
- 25 grame de drojdie proaspătă
- o lingură de sare
- 450 ml de apă caldă
- o linguriță de zahăr
- 1 varză medie
- 2 cepe
- sare, piper, piper, cimbru
Mod de preparare
Pentru început, se dizolvă drojdia în apă și se adaugă lingurița de zahăr. Aceasta se lasă câteva minute. Separat se cerne făina, se adaugă sarea, uleiul și drojdia dizolvată în apă. Acestea se amestecă, până când aluatul devine omogen. Se frământă cu făină, pe care o adaugi până când compoziția nu mai este lipicioasă.
Până când luatul crește, se prepară amestecul de varză cu sare. Se toacă ceapa, iar mai apoi se călește în ulei. În timp ce stă pe foc, se adaugă sare, piper și cimbru. După ce s-a rumenit, se adaugă varza în tigaie și se mai ține pe foc câteva minute.
În cele din urmă se adaugă și mărar tocat. După ce aluatul a crescut suficient, se împarte în bucăți egale, în funcție de cât mare va fi plăcinta și se umple cu amestecul de varză. După ce ai format plăcinta, se pune într-o tigaie antiaderentă încinsă, fără ulei. Secretul este să faci găuri în plăcintă cu furculița. Aceasta se lasă la prăjit pe ambele părți, până când este suficient de rumenită.
Citește și: Rețetă de plăcintă cu carne tocată, ciuperci și cașcaval. Un preparat delicios și simplu