Rețetă de prăjitură criminală cu ciocolată. Un desert gustos pentru toată familia
Publicat pe 01.02.2022 la 16:01 Actualizat pe 01.02.2022 la 16:01
Dacă vrei să te bucuri în această săptămâna de un desert delicios și rapid, noi avem rețeta de prăjitură criminală cu ciocolată. Un preparat gustos și rapid pentru toată familia. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l obține!
- Rețetă de prăjiturp criminală cu ciocolată
- Un desert gustos pentru toată familia
Dacă vrei să te bucuri în această săptămână de un preparat delicios și foarte rapid de făcut, noi avem rețeta de prăjitură criminală cu ciocolată. Un preparat gustos care nu va da greș! Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a-l obține.
Ingrediente
1/4 ceașcă zahăr pudră
3/4 ceașcă frișcă lichidă
1/2 linguri cacao
Ingrediente frișca de ciocolată
3/4 lingurițe esență de vanilie
3/4 ceașcă frișcă lichidă
300 grame de fulgi de ciocolată sau ciocolată menaj ras
Ingrediente ganache de ciocolată
250 grame de frișcă lichidă batută
1/2 ceașcă de pudră cacao
3 linguri de lapte
1/2 ceașcă de zahăr
200 grame de crema de brânză la temperatura camerei
Ingrediente mousse de ciocolata
400 grame de biscuiți digestivi
Pentru decor
100 mililitri sirop de ciocolată
100 grame fulgi de ciocolată
Mod de preparare
Pentru mousse de ciocolată
Se amestecă cremă de brânză cu zahărul și laptele până la omogenizare. Se adaugă cacao și pe urmă se înglobează frișsca lichidă bătută bine.
Pentru ganache de ciocolată
Se pune bain marie frișcă lichidă pentru ganache, iar când fierbe se pune ciocolată menaj sau fulgii de ciocolată. Se va lăsa vasul acoperit timp dde 5-7 minute, iar apoi se va bate cu telul până se va omogeniza.
Pentru frișca de ciocolată
Se amestecă frișca lichidă într-un castron pus la congelator și se bate 15 minute până când se va îngroșa amestecul. Se va amesteca cu mixerul pe viteza medie și adaugă treptat pudra de cacao și zahărul pudră. Se bate până ce frișca de ciocolată face vârfuri sticloase.
Asamblare
Se tapetează o tavă de prăjituri cu hârtie de copt. Se pune un strat de biscuiți graham pe fundul tăvii, iar desupra lor se toarnă jumătate din compoziția de mousse de ciocolată și netezește. Se va turna jumătatea din crema ganache de ciocolată peste mousse și apoi încă un strat de biscuiți.
Deasupra lor se va pune restul de mousse de ciocolată și ganache de ciocolată și încă un strat de biscuiți, iar deasupra ultimului strat se toarnă frișca de ciocolată și se presară fulgii de ciocolată sau se rade ciocolata menaj. După ce ați făcut toate acestea preparatul este numai bun de servit, poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură mousse de ciocolată a lui chef Sorin Bontea. Cel mai gustos și rapid desert