Rețetă de prăjitură cu afine și ciocolată. Un desert pentru clipe speciale
Publicat pe 11.01.2024 la 21:55 Actualizat pe 11.01.2024 la 21:55
Dacă ai musafiri ori te gândești să pregătești un desert delicios pentru tine și cei dragi, dar chiar nu mai ai idei, noi venim cu o soluție pentru tine. Îți prezentăm o rețetă de prăjitură cu afine și ciocolată. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Prăjitură cu afine și ciocolată
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci această rețetă delicioasă de prăjitură cu afine și ciocolată. Este important de precizat că trebuie să fii atentă la toate detaliile atunci când vine vorba de modul de preparare dacă îți dorești să te bucuri de rezultate pe măsura așteptărilor.
Rețetă de prăjitură cu afine și ciocolată
Ingrediente
- 2 căni de afine proaspete sau decongelate
- 1/2 căpățână de zahăr
- 2 linguri de făină
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 2 căni de făină pentru prăjituri
- 1 cană de cacao
- 1 1/2 lingurițe de praf de copt
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță de sare
- 1 cană de unt la temperatura camerei
- 2 căni de zahăr
- 4 ouă mari
- 2 lingurițe de extract de vanilie
- 1 1/2 căni de iaurt grecesc
Mod de preparare
Amestecați afinele cu zahărul, făina și zeama de lămâie într-un bol. Lăsați amestecul să stea deoparte pentru a permite afinei să elibereze sucurile și să se formeze un sirop delicios.
Ungeți și tapetați cu făină o tavă de copt (aproximativ 23x33 cm). Într-un bol separat, combinați făina, cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Într-un alt bol, bateți untul moale cu zahărul până când obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați ouăle, unul câte unul, apoi incorporați extractul de vanilie. Alternativ, adăugați amestecul de ingrediente uscate și iaurtul în porții, începând și terminând cu ingredientele uscate. Asigurați-vă că totul este bine amestecat.
Turnați jumătate din aluat în tava pregătită. Distribuiți uniform amestecul de afine peste aluat. Acoperiți cu restul de aluat. Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de 40-45 de minute sau până când prăjitura trece testul scobitorii. Lăsați prăjitura să se răcească în tavă înainte de a o tăia în bucăți generoase. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de gogoși pufoase fără ouă și lapte. Desertul simplu și rapid cu care îi vei fascina pe cei dragi