Rețetă de prăjitură cu caramel și mandarine. Un desert pe care să-l pregătești celor dragi
Publicat pe 01.02.2024 la 11:41 Actualizat pe 01.02.2024 la 11:41
Dacă ai rămas în pană de idei și îți dorești să le pregătești celor dragi ceva delicios, dar nu ai idee ce, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura cu caramel și mandarine. Este desertul care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de prăjitură cu caramel și mandarine
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Dacă le pregătești celor dragi prăjitura cu caramel și mandarine, atunci ar trebui să fii sigur de faptul că-i vei surprinde. Iată care este sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un desert delicios!
Rețetă de prăjitură cu caramel și mandarine
Ingrediente:
-200 g de făină
-300 g de zahăr
-150 g de unt
-3 ouă
-1 linguriță de praf de copt
-1 linguriță de esență de vanilie
-50 ml de smântână lichidă
-un praf de sare
-4-5 mandarine
-200 ml de frișcă lichidă
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius și tapetează o tavă pentru copt cu hârtie de copt. Într-un bol, amestecă făina cu praful de copt. În alt bol, mixează untul moale cu zahărul până obții o compoziție cremoasă.
Adaugă ouăle, unul câte unul, apoi incorporează esența de vanilie. Adaugă treptat amestecul de făină și praful de copt, amestecând continuu. Toarnă aluatul în tava pregătită și uniformizează-l. Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când blatul este copt și auriu. Verifică cu o scobitoare.
Într-un ibric sau tigaie, topește zahărul la foc mic până devine un caramel auriu. Încălzește smântâna într-un alt vas. Adaugă untul în caramelul topit și amestecă bine. Adaugă treptat smântâna încălzită, amestecând continuu până obții un sos caramel cremos. Lasă să se răcească puțin.
Curăță mandarinele și îndepărtează membranele pentru a obține segmentele. Bate frișca lichidă până se întărește. Adaugă segmentele de mandarine în frișca bătută. După ce blatul s-a răcit, toarnă sosul de caramel peste el. Distribuie uniform umplutura cu mandarine peste caramel.
Opțional, decorează cu felii de mandarine sau orice dorești. Lasă prăjitura la frigider pentru cel puțin 2 ore pentru a se întări și a se fixa aromele. Prăjitura cu caramel și mandarine este gata să fie savurată! Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu brânză și afine. Desertul rapid și ieftin perfect pentru orice sezon