Rețetă de prăjitură cu nuci și gem. Un desert simplu și delicios
Publicat pe 27.02.2024 la 10:09 Actualizat pe 27.02.2024 la 10:09
Dacă vrei să te bucuri de un desert gustos, atunci pregătește rețeta de prăjitură cu nuci și gem. Este un preparat simplu și sănătos. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această delicatesă care îți va încânta papilele gustative, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de prăjitură cu nuci și gem
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de prăjitură cu nuci și gem este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este o delicatesă care va reuși să-ți încânte papilele gustative și te va surprinde plăcut. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un desert gustos!
Rețetă de prăjitură cu nuci și gem
Această prăjitură cu nuci și gem este o alegere minunată pentru o gustare rapidă sau pentru a fi servită alături de o ceașcă de ceai sau cafea.
Ingrediente:
-200 g de unt, la temperatura camerei
-200 g de zahăr
-3 ouă
-200 g de făină
-1 linguriță praf de copt
-o linguriță de extract de vanilie
-un praf de sare
-100 g de nuci măcinate
-gemul preferat (poți alege gem de măceșe, căpșuni, afine sau altele)
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius și unge o tavă de copt cu unt sau tapeteaz-o cu hârtie de copt.
Într-un bol mare, mixează untul moale cu zahărul până când obții o compoziție cremoasă și pufoasă. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare. Adaugă și extractul de vanilie și continuă să mixezi până la omogenizare.
Cerne făina, praful de copt și sarea în bolul cu amestecul de unt și ouă. Amestecă până la încorporarea completă a ingredientelor uscate în compoziția de prăjitură. Adaugă nucile măcinate în aluat și amestecă ușor până la distribuirea uniformă a acestora.
Toarnă jumătate din compoziția de prăjitură în tava pregătită și nivelează cu o spatulă. Adaugă gemul într-un strat uniform peste aluatul din tavă. Acoperă gemul cu restul de aluat și nivelează totul cu o spatulă.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când devine aurie și trece testul scobitorii. După coacere, lasă prăjitura să se răcească în tavă pentru câteva minute, apoi taie prăjitura în pătrate sau dreptunghiuri și servește-o cu plăcere. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de paste cu sos de ardei. Preparatul este simplu și rapid