Rețetă de prăjitură ecler. Desertul fără coacere pe care îl poți prepara în orice sezon
Publicat pe 02.02.2024 la 23:37 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:39
Dacă ești în căutarea unui desert simplu și rapid cu care să îi dai pe spate pe cei dragi în această perioadă în care ne aflăm, noi îți propunem rețeta de prăjitură ecler. Iată cum se prepară acest desert rapid și fără coacere pe care îl poți prepara alături de cei mici!
- Rețetă de prăjitură ecler
- Desertul fără coacere pe care îl poți prepara în orice sezon
Chiar dacă ți-e poftă de un mic desert, în mijlocul zilei, sau chiar dacă vrei să-ți servești musafirii cu ceva dulce și ușor, prăjitura ecler este un deliciu pe care cu greu l-ar putea refuza cineva.
Rețetă de prăjitură ecler
Fără doar și poate, deserturile fără coacere sunt ideale atunci când vrei să prepari ceva rapid, însă nu ai chef să stai lângă cuptor și să aștepți să fie gata.
De asemenea, aceste deserturi sunt ideale în sezonul cald, se fac repede și nu trebuie să ai prea multă experiență în bucătărie pentru ca reușita să fie sigură.
Ingrediente
- 500 g biscuiți;
- 200 g budincă de vanilie instant;
- 3 1/2 căni de lapte;
- 250 ml frișcă lichidă;
- 4 linguri zahăr.
Glazură
- 5 linguri cacao;
- 150 g zahăr;
- 5 linguri unt;
- 5 linguri lapte.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de prăjitură ecler ne vom ocupa mai întâi de budincă. Astfel, urmează să puneți laptele într-o oală pe foc și adăugați budinca instant și amestecați până când s-a îngroșat, apoi lăsăți să se răcească.
Acum, între timp, vă puteți ocupa de frișcă și veți bate frișca cu mixerul, cu 4 linguri de zahăr, până când capătă volum și consistență, la care adăugați un sfert din amestecul de budincă (care s-a răcit) și amestecați.
În continuare, pentru a face glazura, puneți toate ingredientele într-un vas pe foc și amestecați, până când zahărul s-a topit și lăsați să se răcească, după care puteți asambla prăjitura.
Ei bine, urmează pasul în care veți pune un strat de biscuiți într-o tavă dreptunghiulară. Adăugați un strat de budincă și nivelați. După aceea, urmează încă un strat de biscuiți, după care un strat de frișcă amestecată cu budincă.
Așadar, la final, acoperiți cu biscuiți, care pot fi întregi sau mărunțiți și turnați glazura deasupra și dați prăjitura la frigider pentru cel puțin patru ore înainte de a servi. Țineți minte că biscuiții trebuie să se înmoaie în contact cu crema și să capete textura unui blat.