Rețetă de prăjitură Red Velvet. Un desert delicios pentru 1 Martie, de Mărțișor
Publicat pe 01.03.2024 la 09:40 Actualizat pe 01.03.2024 la 09:40
Pentru această zi specială de 1 Martie, de Mărțișor, noi ți-am pregătit o rețetă de sezon. Pregătește-le celor dragi ție prăjitura Red Velvet. Este un desert delicios și care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de prăjitură Red Velvet
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Prăjitura Red Velvet este perfectă pentru această zi specială din an, de 1 Martie. Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, atunci pregătește-le această prăjitură. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de o delicatesă!
Rețetă de prăjitură Red Velvet
Ingrediente:
Pentru blat:
-2½ căni de făină
-1½ căni de zahăr
-1 linguriță de bicarbonat de sodiu
-1 linguriță de cacao neîndulcită
-1 linguriță de sare
-2 ouă
-1½ căni de ulei vegetal
-1 căni de iaurt grecesc
-1 linguriță de esență de vanilie
-1 linguriță de oțet alb
-aproximativ 2 lingurițe de colorant alimentar roșu
Pentru cremă:
-225 g de unt la temperatura camerei
-225 g de brânză de mascarpone sau cream cheese, la temperatura camerei
-3 căni de zahăr pudră
-1 linguriță de esență de vanilie
Pentru decor:
-bomboane sau fulgi de ciocolată albă, pentru ornament
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius și tapetează cu hârtie de copt o tavă de copt de dimensiuni egale.
Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul, bicarbonatul de sodiu, cacaoa și sarea. În alt bol, bate oul și adaugă uleiul, iaurtul, esența de vanilie, oțetul și colorantul alimentar roșu. Amestecă bine până la omogenizare.
Adaugă treptat amestecul umed peste ingredientele uscate, amestecând până la omogenizare completă. Asigură-te că nu sunt cocoloașe de făină în compoziție.
Toarnă aluatul în tava pregătită și nivelează suprafața. Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii. După ce s-a copt, lasă blatul să se răcească complet în tavă.
În timp ce blatul se răcește, pregătește crema. Într-un bol mare, bate untul și brânza de mascarpone sau cream cheese până devin pufoase și cremoase. Adaugă treptat zahărul pudră și esența de vanilie, continuând să bați până obții o cremă omogenă.
Când blatul s-a răcit complet, asamblează prăjitura. Așază blatul pe un platou de servire și acoperă-l cu un strat generos de cremă. Așază al doilea blat peste cremă și acoperă întreaga prăjitură cu restul cremei. Decorează cu bomboane sau fulgi de ciocolată albă.
Lasă prăjitura să se răcească în frigider timp de cel puțin o oră înainte de a o tăia și servi. Prăjitura Red Velvet este gata de servit! Poftă bună!
Citește și: Rețetă de budincă de paste cu ciuperci şi spanac. Preparatul este delicios pentru cină