Rețetă de pui umplut cu migdale și smochine. Un preparat delicios pentru această toamnă
Publicat pe 28.10.2023 la 19:20 Actualizat pe 28.10.2023 la 19:20
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un preparat delicios, atunci încearcă rețeta de pui umplut cu migdale și smochine. Este o mâncare gustoasă pentru această toamnă și ar trebui să o încerci și tu măcar o dată. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de pui umplut cu migdale și smochine
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de pui umplut cu migdale și smochine este ușor de pregătit, însă ai nevoie de mai multe ingrediente pentru ea. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat gustos!
Rețetă de pui umplut cu migdale și smochine
Ingrediente:
-sare
-piper
-5 smochine
-1/2 legătură de pătrunjel
-400 gr de fasole verde
-1 ceapă roșie
-1/2 linguriță de muștar
-16 roșii cherry
-60 ml de ulei de măsline
-1 lămție stoarsă
-coaja rasă de la o lămâie
-4 pulpe de pui dezosate și fără piele
-3 lingurițe de capere
-1 lingură de rozmarin
-45 gr de migdale
Mod de preparare:
Într-un castron se amestecă migdalele tocate cu caperele, smochinele tocate, coaja de la lămâie și rozmmarinul. Se asezonează cu piper și cu sare. Se pune fiecare pulpă de pui între bucăți de folie de aluminiu și cu un sucitor se aplatizează până ajunge la 1,5 centimetri de grosime.
Carnea se condimentează cu piper, sare și puțin ulei de măsline. Umplutura d emai sus se împarte pe fiecare bucată de carne și se rulează. Se învelește carnea în folie de aluminiu și se dă în frigider pentru aproximativ trei ore.
Ruladele se scot din folia de aluminiu, se prind cu o scobitoare și se taie capetele acestora. Se prăjesc la foc mediu spre mare într-o lingură de ulei de măsline pentru aproximativ cinci minute pe fiecare parte. Se pun într-o tavă și se dau la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la temperatura de 180 de grade Celsius.
Roșiile se pun într-o tavă, se stropesc cu ulei de măsline, se condimentează cu sare și piper, apoi se coc în cuptor pentru aproximativ zece minute. Puiul se scoate din cuptor, se pune pe un platou, se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă așa pentru aproximativ cinci minute.
Fasolea verde se pune în apă clocotită pentru aproximativ trei minute și apoi se pune în apă cu gheață. Muștarul se amestecă cu ulei de măsline, zeama de la lămâie, fasolea verde, pătrunjelul și ceapa. Puiul umplut se feliază și se servește cu roșiile și cu fasolea verde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de chec cu afine și lămâie. Desertul delicios pentru întreaga familie