Rețetă de pulpe de pui la tigaie în sos de vin. Preparatul cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi
Publicat pe 09.05.2024 la 20:22 Actualizat pe 09.05.2024 la 20:22
Dacă vrei să te bucuri de un preparat care să-ți încânte papilele gustative, atunci gătește rețeta de pulpe de pui la tigaie în sos de vin. Este o mâncare cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de pulpe de pui la tigaie în sos de vin
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Această rețetă simplă de pulpe de pui la tigaie în sos de vin va fi cu siguranță apreciată de cei dragi și ar trebui să o pregătești chiar în acest weekend, pentru a te bucura de mâncare bună și relaxare. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru o mâncare atât de delicioasă!
Rețetă de pulpe de pui la tigaie în sos de vin
Ingrediente
-4 pulpe de pui
-2 linguri de unt sau ulei de măsline
-2 căței de usturoi, mărunțiți
-1 ceapă medie, tăiată mărunt
-200 ml de vin roșu sec
-200 ml de supă de pui (sau apă)
-sare
-piper negru proaspăt măcinat
-o linguriță de cimbru uscat sau proaspăt
-o linguriță de rozmarin uscat sau proaspăt
-opțional: o linguriță de făină
-frunze proaspete de pătrunjel pentru decor
Mod de preparare
Se încinge untul sau uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Se adaugă pulpele de pui și se prăjesc pe ambele părți până când devin aurii, aproximativ 5-7 minute pe fiecare parte. Se scot pulpele de pui din tigaie și se pun deoparte.
În aceeași tigaie, se adaugă ceapa tocată și usturoiul mărunțit și se călesc până devin moi și aurii, timp de aproximativ 5 minute. Se adaugă vinul roșu și se lasă să fiarbă timp de 2-3 minute, până când alcoolul se evaporă.
Se adaugă supa de pui sau apa și se amestecă bine. Se pun pulpele de pui înapoi în tigaie și se adaugă cimbrul și rozmarinul. Se condimentează cu sare și piper după gust. Se acoperă tigaia și se lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când pulpele de pui sunt gata și sosul s-a îngroșat.
Dacă sosul nu este suficient de gros, se poate adăuga o linguriță de făină amestecată cu puțină apă și se amestecă bine pentru a îngroșa sosul. Se presară frunzele proaspete de pătrunjel și se servesc pulpele de pui cu sosul cald alături de orez sau piure de cartofi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă delicioasă și ușoară de cheesecake. Are doar patru ingrediente și e gata în 30 de minute