Rețetă de quesadilla. Cum să pregătești acasă această mâncare delicioasă
Publicat pe 23.01.2024 la 09:44 Actualizat pe 23.01.2024 la 09:44
Sigur ai mâncat și tu măcar o dată la restaurant quesadilla și ți-a plăcut foarte mult. Ei bine, noi îți vom prezenta cum să pregătești acasă această rețetă simplă. Este un preparat care va reuși să-ți încânte papilele gustative și cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei mai dragi oameni din viața ta. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această mâncare gustoasă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de quesadilla
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Deși pare că rețeta de quesadilla este una grea, află că nu este deloc așa. Este o mâncare care să pregătește extrem de simplu și pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Noi îți vom explica cum să o pregătești chiar la tine acasă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat gustos!
Rețetă de quesadilla
Ingrediente:
-4 tortillas de făină
-1 cană de brânză rasă (cheddar, mozzarella)
-1 cană de carne de pui sau carne de vită gătită și tăiată în bucăți mici
-1/2 cană de ardei gras tăiat cubulețe
-1/2 cană de ceapă tăiată mărunt
-1/2 cană de roșii cubulețe
-2 linguri de ulei de măsline
-sare
-piper
-opțional: oțet balsamic
-smântână sau iaurt pentru servire
Mod de preparare:
Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu. Adaugă ceapa și ardeiul gras și călește-le până devin moi, cam 3-5 minute. Adaugă carnea gătită și roșiile în tigaie și gătește-le împreună până când roșiile eliberează lichid și amestecul se îngroașă. Condimentează cu sare și piper după gust. Dacă dorești, adaugă și puțin oțet balsamic pentru a adăuga un gust ușor acrișor.
Într-o tigaie separată sau pe un grătar, încălzește fiecare tortilla pentru aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte, până când devine puțin crocantă. Împarte amestecul de carne și legume în mod egal pe cele 4 tortillas, presară brânza rasă deasupra și acoperă cu o altă tortilla.
Întoarce quesadilla în tigaie pentru încă 2-3 minute pe fiecare parte sau până când brânza se topește și tortilla devine aurie și crocantă. Scoate quesadilla din tigaie și taie-o în sferturi. Servește quesadilla cu smântână sau iaurt deasupra și bucură-te de o gustare delicioasă și rapidă! Poftă bună!
Citește și: Când se adaugă zeama de varză în ciorbă, de fapt. Greșeala care îi strică tot gustul preparatului