Rețetă de roșii umplute. Un preparat specific postului
Publicat pe 17.03.2022 la 15:47 Actualizat pe 17.03.2022 la 15:47
Pentru că știm cât de greu ne este să stăm cât mai departe de „bunătăți” pe perioada postului, noi venim cu o idee specială. Îți prezentăm cea mai bună rețetă cu roșii umplute! Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru acest preparat specific postului, dar și modul de preparare!
- Rețetă de roșii umplute
- Un preparat specific postului
Rețeta cu roșiile umplute de post este ideală pentru cei ce vor să slăbească, să aibă o dietă sănătoasă, pentru cei vegetarieni/vegani sau doar pentru cei care țin post. Preparatul este simplu și extrem de gustos!
Ingrediente:
-6 roșii
-2 cartofi
-1 zucchini (dovlecel de vară)
-1 ceapă mare
-1 cățel usturoi
-1 linguriță de ierburi mediteraneene (rozmarin, cimbru, oregano)
-6 linguri de ulei de măsline
-sare
-piper
Mod de preparare:
Roșiile se spală și li se taie un capac în partea de sus. Se curăță roșiile de pulpă. Se întorc cu fața în jos pe un șervet de hârtie pentru a se scurge bine. Cartofii se fierb în coajă timp de 15 minute. După fierbere se lasă în apă rece. Zucchini se spală și se taie în cubulețe. Ceapa se taie cubulețe. Usturoiul se curăță și se taie și el mărunt. Pulpa roșiilor se taie și ea cubulețe. Cartofii răciți se curăță de coajă și se taie cubulețe mici.
Se încălzesc 4 linguri de ulei într-o tigaie. Se adaugă ceapa și se prăjește. Se adaugă la sotat zucchini, pulpa de roșii, cartofii, usturoiul, sare și piperul. Se sotează timp de 10 minute amestecând din când în când. La final se adaugă și ierburile aromatice, se amestecă și se dă de pe foc.
Se preîncălzește cuptorul la 180 grade, căldură sus și jos. Se unge o tavă de cuptor cu o lingură de ulei de măsline. Roșiile se umplu cu amestecul de legume. Se stropesc cu ulei și se dau la cuptor pentru 20 de minute.
Roșiile umplute de post se pot servi ca garnitură sau se pot servi ca atare, calde sau reci.
Citește și: Rețetă de musaca de vinete. Te vei îndrăgosti instant de acest preparat grecesc