Rețetă de ruladă cu dovleac. Un desert special de toamnă
Publicat pe 09.10.2022 la 11:59 Actualizat pe 09.10.2022 la 11:59
Îți dorești să pregătești un desert special pentru familie ori pentru musafiri, dar vrei un preparat de toamnă și nu știi ce să gătești? Noi venim în ajutorul tău cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă de ruladă cu dovleac. Iată de ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de peparare.
- Cum se pregătește rulada cu dovleac
- De ce ingrediente avem nevoie
În zilele de toamnă, multe gospodine pregătesc delicatese făcute din dovleac. Dacă vrei și tu să gătești ceva delicios, dar nu ai idee ce, rulada cu dovleac poate fi alegerea potrivită pentru tine! Iată cât de ușor se face această rețetă.
Ține cont de pașii de mai jos și nu îți mai rămâne decât să te bucuri din plin de cele mai speciale momente alături de oamenii dragi din viața ta.
Rețetă de ruladă cu dovleac
Ingrediente
- 70 g făină
- o lingură plină cacao
- 70 g zahăr
- foaia de ruladă
- 4 ouă
- două linguri ulei
- două linguri apă
- frișcă
Ingrediente pentru cremă
- 200 g brânză
- 4 linguri zahăr
- esență de rom
- 1/2 frișcă
- 100 g semințe de dovleac decojite
- 200 ml smântână
- două linguri zahăr pudră
- 1/4 dovleac
Modul de preparare
Pentru început, amestecăm gălbenușurile cu 70 g de zahăr, iar peste compoziție punem apa și uleiul, amestecând continuu. Adăugăm peste făina cernută și cacao, după care amestecăm din nou aluatul.
Batem albușurile cu zahăr, iar peste turnăm, puțin câte puțin, compoziția de mai sus. Punem tot aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsăm la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 10 minute.
Lăsăm aluatul la răcit, după care îl punem peste o altă hârtie de copt și rulăm ușor împreună cu hârtia. Pentru cremă, curățăm și fierbem dovleacul la aburi ori îl băgăm la copt, iar cât încă este fierbinte îl facem pure și îl amestecăm, cu grijă, cu zahărul și crema de brânză. Se lasă la răcit și se amestecă împreună cu frișca.
Desfacem foaie de ruladă și punem 2/3 din cantitatea de cremă, după care se rulează. Amestecăm crema care a rămas cu frișcă și „îmbărcăm” rulada cu ea. Se lasă la rece pentru aproxitiv 30 de minute, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de tort cu dovleac. Desertul de toamnă preferat de întreaga familie