Rețetă de rulouri cu legume și creveți. Preparatul cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi
Publicat pe 21.02.2024 la 09:30 Actualizat pe 21.02.2024 la 09:30
Dacă vreți să-i surprindeți pe cei dragi cu un preparat gustos și sănătos, atunci pregătiți rețeta de rulouri cu legume și creveți. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru această delicatesă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de rulouri cu legume și creveți
- De ce ingrediente aveți nevoie
- Care este modul de preparare
Rulourile cu legume și creveți sunt o opțiune sănătoasă și sățioasă pentru cei care încearcă să slăbească sau să își mențină greutatea. Acestea sunt bogate în fibre, care contribuie la menținerea senzației de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp, fără aport excesiv de calorii. Noi vă vom explica cum să le pregătiți la voi acasă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a vă bucura de un preparat extrem de gustos!
Rețetă de rulouri cu legume și creveți
Aceste rulouri cu legume și creveți sunt o opțiune sănătoasă și delicioasă. Sunt perfecte pentru a fi savurate primăvara, dar nu numai, ci mai ales în sezonul plăcut.
Ingrediente:
-10 foi de orez
-150 g de creveți, curățați și decongelați
-1 morcov, tăiat fâșii subțiri
-1 castravete, tăiat fâșii subțiri
-1 avocado, feliat
-1 mână de frunze de salată verde
-frunze de mentă proaspătă
-opțional: frunze de coriandru proaspătă
-opțional: sos de arahide pentru servire
-opțional: sos de soia pentru servire
Mod de preparare:
Tăiați toate legumele în fâșii subțiri și pregătiți creveții curățați și decongelați. Înmuiați foile de orez în apă caldă timp de 20-30 de secunde sau până când devin moi și flexibile. Așezați fiecare foaie de orez pe o suprafață de lucru curată și uscată.
Așezați un strat subțire de frunze de salată verde în partea de jos a fiecărei foi de orez, lăsând un spațiu mic în partea de jos a foii pentru a putea rula. Adăugați bucățile de legume și creveții deasupra frunzelor de salată verde. Puteți alege să adăugați și frunze de mentă și coriandru.
Începeți să rulați fiecare foaie de orez strâns în jurul umpluturii, asigurându-vă că păstrați umplutura strânsă și compactă pe măsură ce rulați. Îndoiți marginile laterale ale foiței de orez către interior pentru a sigila ruloul și continuați să rulați până când ați terminat.
Folosind un cuțit ascuțit, tăiați fiecare rulou în jumătate sau în bucăți mai mici, în funcție de preferințele pe care le aveți. Serviți rulourile cu un sos de arahide sau sos de soia, dacă doriți. Rulourile cu legume și creveți pot fi servite ca aperitiv, gustare sau chiar ca parte a unei mese principale. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de griș cu lapte prăjit. Desertul rapid pe care îl poți savura indiferent de sezon