Rețetă de salată de vinete cu roșii și usturoi. Preparatul de post cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi
Publicat pe 05.04.2024 la 09:08 Actualizat pe 05.04.2024 la 09:08
Dacă te-ai săturat de clasica rețetă de salată de vinete și vrei să încerci ceva nou, atunci pregătește salata de vinete cu roșii și usturoi. Este un preparat de post cu care vei reuși să-i surprinzi pe cei dragi. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de salată de vinete cu roșii și usturoi
- Ingredientele de care ai nevoie
- Modul de preparare
Rețeta de salată de vinete cu roșii și usturoi este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Această salată nu este doar sățioasă, dar și plină de arome, făcând-o o opțiune excelentă pentru un prânz sau o cină ușoară în zilele de post sau pentru oricine caută o opțiune vegetariană sănătoasă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat gustos!
Rețetă de salată de vinete cu roșii și usturoi
Ingrediente
-3 vinete medii
-3-4 roșii medii, bine coapte
-3 căței de usturoi
-3 linguri de ulei de măsline
-sare
-piper
-opțional: o mână de frunze de pătrunjel proaspăt
-opțional: o lingură de oțet sau zeamă de lămâie
Mod de preparare
Spală vinetele și înțeapă-le din loc în loc cu o furculiță. Asta va permite aburului să iasă în timpul coacerii. Coace vinetele fie pe un grătar, fie în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200 de grade Celsius timp de 25-30 de minute sau până când coaja devine tare și interiorul este moale. Poți să le întorci ocazional pentru o coacere uniformă. Odată coapte, lasă vinetele să se răcească suficient pentru a le putea găti, apoi curăță-le de coajă.
Spală roșiile și taie-le în cuburi mici. Dacă preferi, poți să le scoți semințele pentru a reduce cantitatea de lichid din salată. Curăță cățeii de usturoi și zdrobește-i sau toacă-i mărunt.
Taie vinetele coapte în cuburi mici sau zdrobește-le cu o furculiță, în funcție de textura dorită. Într-un bol mare, amestecă vinetele cu roșiile tocate, usturoiul zdrobit și uleiul de măsline.
Asezonează cu sare și piper după gust. Dacă dorești, adaugă oțet sau zeamă de lămâie pentru un plus de aciditate. Amestecă bine toate ingredientele. La final, poți adăuga pătrunjelul tocat pentru o notă de prospețime.
Salata de vinete cu roșii și usturoi este mai aromată dacă o lași să se stea la frigider pentru cel puțin o oră înainte de servire. Acest pas permite aromelor să se îmbine perfect. Servește salata ca atare sau ca garnitură alături de alte feluri de mâncare de post. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de hummus cu ardei copți. Un deliciu pentru perioada de post