Rețetă de shaorma de post. Preparatul care îți va încânta papilele gustative
Publicat pe 11.04.2024 la 11:18 Actualizat pe 12.04.2024 la 09:52
Rețetă de shaorma de post este simplă, iar gustul ei va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această mâncare gustoasă și sănătoasă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de shaorma de post
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Această rețetă de shaorma de post este perfectă pentru o masă rapidă și sățioasă, plină de arome și texturi diverse. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat gustos!
Rețetă de shaorma de post
Ingrediente
Pentru shaorma:
-4 lipii mari sau tortilla
-200 g de proteine vegetale (cum ar fi soia granulată, seitan sau tofu presat și marinat)
-2 linguri ulei de măsline
-1 linguriță paprika afumată
-1/2 linguriță coriandru măcinat
-1/2 linguriță cumin
-1/4 linguriță turmeric
-sare
-piper
Pentru salată:
-1 castravete, tăiat cubulețe
-2 roșii, tăiate cubulețe
-1 ceapă roșie mică, tăiată subțire
-1 ardei gras, tăiat cubulețe
-sare
-piper
-zeama de la 1/2 lămâie, pentru dressing
Pentru sos:
-150 ml iaurt vegan (de exemplu, din soia sau cocos)
-2 căței de usturoi, zdrobiți
-1 lingură zeamă de lămâie
-sare
-opțional: puțină apă pentru a subția sosul
Mod de preparare
Dacă folosești soia granulată, hidrateaz-o conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Pentru seitan sau tofu, taie în fâșii subțiri sau cuburi. Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline și adaugă proteina vegetală alesă. Sotează până începe să se rumenească.
Adaugă paprika afumată, coriandrul, cuminul, turmericul, sare și piper. Amestecă bine și lasă pe foc până când proteina este bine aromatizată și ușor crocantă. Poți lua tigaia de pe foc.
Într-un bol mare, combină castravetele, roșiile, ceapa roșie și ardeiul gras. Adaugă sare, piper și zeama de lămâie, apoi amestecă bine totul.
Într-un bol mic, amestecă iaurtul vegan cu usturoiul zdrobit, zeama de lămâie și sare. Dacă este prea gros, poți adăuga puțină apă pentru a obține consistența dorită.
Pe fiecare lipie sau tortilla, întinde un strat generos de sos de iaurt. Adaugă un strat de salată și apoi distribuie uniform proteina vegetală aromatizată. Rulează strâns lipia sau tortilla, având grijă să încorporezi toate ingredientele în interior.
Shaorma de post este acum gata pentru a fi servită. Poți să o tai pe jumătate pentru a fi mai ușor de mâncat. Servește imediat pentru a te bucura de toate aromele și texturile. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu banane și miere. Un desert de post pentru întreaga familie