Rețetă de sufleu "Lapte de pasare". Desertul ideal pentru momentele petrecute în familie
Publicat pe 10.01.2023 la 23:02 Actualizat pe 10.01.2023 la 23:02
Orice gospodină își dorește să îi surprindă pe oamenii dragi din viața ei cu preparate delicioase. Te gândești să pregătești ceva pentru familia ta, dar nu ai nicio idee, iar totodată nu vrei să pierzi prea mult timp în bucătărie? Noi venim cu soluția în ajutorul tău și îți prezentăm o rețetă simplă și rapidă pentru un suflet ”Lapte de pasăre”. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
- Rețetă sufleu ”Lapte de pasăre”
- Un desert simplu și rapid
Dacă îți este poftă de ceva dulce și vrei să gătești chiar tu, însă nu știi ce, sufleul ”Lapte de pasăre” poate fi alegerea potrivită pentru tine. Iată cea mai simplă rețetă, pe care o poate face chiar și persoanele care nu petrec prea mult timp în bucătărie.
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de un desert delicios alături de oamenii dragi din viața ta.
Rețetă de sufleu "Lapte de pasare"
Ingrediente
- 10 g gelatină
- câteva bucăți de fructe (la alegere)
- două linguri de zahăr
- 250 ml de lapte de vacă
- o linguriță aromă de vanilie
Modul de preparare
Pentru început, punem gelatina într-un vas și o lăsăm să se înmoaie în laptele de vacă rece, pentru aproximativ 15 minute. După ce a trecut timpul, punem toată compoziția într-o cratiță alături de aroma de vanilie.
Dăm drumul la aragaz și lăsăm la încălzit compoziția, iar apoi o lăsăm la răcit și după ce ajunge la temperatura camerei o putem băga la frigider, dar nu mai mult de 10 minute. Acest pas este unul important pentru a nu se prinde gelatina.
Turnăm laptele într-un bol adânc alături de compoziția pe care am scos-o de la frigider și amestecăm bine cu un mixer în jur de 10 minute. Punem totul într-o tavă tapetată cu folie de plastic ori un vas și putem pune și câteva fructe, la alegere, iar apoi o lăsăm la frigider timp de o oră.
După ce s-a prins o putem pune pe un platou, iar apoi este gata de servit de întreaga familie. Poftă bună!
Citește și: Rețeta pentru cel mai bun pilaf. În ce trebuie sa fierbi orezul, de fapt