Rețetă de supă cremă de praz cu avocado. Un preparat gustos pentru perioada de post a Paștelui
Publicat pe 15.04.2024 la 09:58 Actualizat pe 15.04.2024 la 09:58
În rândurile de mai jos îți vom spune pas cu pas cum să pregătești rețeta de supă cremă de praz cu avocado. Este un preparat delicios și sănătos, perfect pentru perioada de post a Paștelui. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această mâncare gustoasă și sănătoasă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de supă cremă de praz cu avocado
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de supă cremă de praz cu avocado este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un preparat care va reuși cu siguranță să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat gustos!
Rețetă de supă cremă de praz cu avocado
Această supă cremă de praz și avocado este ideală pentru un prânz de post sau o cină ușoară. Nutritiv și plin de arome, este sigur că acest preparat orice poftă într-o zi de post. Este o modalitate excelentă de a introduce mai multe legume în dieta ta zilnică.
Ingrediente
-2 bucăți de praz (doar partea albă și puțin din cea verde), curățate și tăiate rondele
-1 avocado copt, curățat și tăiat cubulețe
-2 cartofi medii, curățați și tăiați cuburi
-1 litru de supă de legume sau apă
-2 căței de usturoi, mărunțiți
-2 linguri ulei de măsline
-sucul de la o lămâie
-sare
-piper
-câteva frunze de coriandru sau pătrunjel pentru decor
Mod de preparare
Încălzește uleiul de măsline într-o oală mare. Adaugă prazul și usturoiul mărunțit și se sotează la foc mediu până când prazul devine translucid, aproximativ 5-7 minute. Adaugă cartofii în oală și amestecă bine.
Toarnă supa de legume sau apa peste legume. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se lasă să fiarbă până când cartofii sunt fragezi, aproximativ 15-20 de minute.
Se ridică oala de pe foc și se lasă să se răcească puțin. Se adaugă avocado și sucul de lămâie în oală. Folosind un blender vertical, pasează supa până devine cremoasă și omogenă. Dacă este prea groasă se poate adăuga mai multă apă sau supă pentru a ajusta consistența.
Se gustă și se ajustează de sare și piper, după necesitate. Se toarnă supa cremă de praz cu avocado în boluri și se decorează cu frunze de coriandru sau pătrunjel. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de biscuiți cu ovăz și dovleac. Sunt ideali pentru o gustare delicioasă