Rețetă de supă cremoasă de conopidă! Ingredientul surprinzător care îi dă o aromă unică

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 10.03.2025 la 10:59
Actualizat pe 10.03.2025 la 10:59
Supele de legume sunt sănătoase și delicioase și trebuie să se regăsească în alimentația ta. Iată o rețetă de supă cremoasă de conopidă, care te va surprinde! Ai nevoie de un ingredient surprinzător dacă vrei să aibă o aromă unică.

Supa cremă de dovleac este delicioasă și are beneficii pentru sănătate.
Profimedia
- Cum gătești cea mai delicioasă supă cremă de conopidă
- Ai nevoie de câteva ingrediente și condimente
Nutriționiștii recomandă consumul de supe, având în vedere cât de multe beneficii au pentru organism. Dacă te-ai săturat de cele obișnuite, îți propunem o rețetă delicioasă de supă cremoasă de conopidă.
Rețetă de supă cremoasă de conopidă
Conopida este o legumă cu foarte multe beneficii pentru sănătate. Previne cancerul, conține vitamina C, vitamina K, vitamina B6 și fibre. Așadar, poate fi mâncată fără grija kiloramelor în plus și este un aliat al slăbitului. Alături de alte legume, conopida face o treabă minunată în organism.
Ingrediente pentru supa cremoasă de conopidă
- 1 morcov
- o conopidă
- 4 linguri de smântână
- 1 gălbenuș de ou
- 40 de grame de unt
- sare, piper alb, nucșoară
- 3 linguri de făină
Cum gătești supa cremoasă de conopidă
Supa cremoasă de conopidă de gătește foarte simplu. Se fierbe conopida alături de morcov în apă cu sare și se lasă pe foc până de înmoaie foarte bine. Între timp se topește untul într-o tigaie, se adaugă făina și se amestecă până se formează o cremă fină, fără cocoloașe. Se toarnă apă din oala în care fierb legumele și se amestecă până se omogenizează.
Se bagă legumele fierte la blender până se transformă în cremă și se toarnă peste ele amestecul de unt. Se amestecă din nou. Într-un alt bol se bate gălbenușul de ou cu smântână și se adaugă praful de nucșoară.
Smântâna și oul se adaugă în supa cremă, în timp ce amesteci în continuare. Se mai lasă la fiert câteva minute, se condimentează cu sare și piper alb și se adaugă pătrunjel tocat.
Citește și: Rețetă de supă cremă de urzici. Un preparat perfect pentru acest sezon