Rețetă de supă de fasole cu pesto. Un preparat sănătos și delicios
Publicat pe 10.03.2024 la 13:53 Actualizat pe 10.03.2024 la 13:53
Este duminică, iar dacă vrei să te bucuri de un preparat sănătos și delicios, atunci pregătește rețeta de supă de fasole cu pesto. Este un preparat gustos, care va reuși să-ți încânte papilele gustative și îi va impresiona pe cei dragi ție. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de supă de fasole cu pesto
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de supă de fasole cu pesto este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Vei rămâne uimit de gustul pe care îl are acest preparat. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat gustos și sănătos!
Rețetă de supă de fasole cu pesto
Ingrediente:
Pentru supă:
-400 g de fasole albă
-1 ceapă medie, tocată mărunt
-2 căței de usturoi, mărunțiți
-1 morcov mare, tăiat cubulețe
-1 tulpină de țelină, tăiată cubulețe
-1 cartof mare, tăiat cubulețe
-1 litru supă de legume sau apă
-sare
-piper
-2 linguri de ulei de măsline
Pentru pesto:
-2 căni frunze de busuioc proaspăt
-2 căței de usturoi
-1/4 căni nuci sau migdale, prăjite
-1/2 căni ulei de măsline
-1/2 căni parmezan ras
-sare
-piper
Mod de preparare:
Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până devin moi și aromate, aproximativ cinci minute. Adaugă morcovul, țelina și cartoful și călește-le împreună cu ceapa și usturoiul pentru încă cinci minute.
Adaugă fasolea și supa de legume sau apa în oală. Lasă să fiarbă, apoi redu focul și lasă să fiarbă încet până când legumele sunt moi, aproximativ 20-25 de minute.
Între timp, pregătește sosul pesto: într-un blender, combină frunzele de busuioc, usturoiul, nucile sau migdalele prăjite, uleiul de măsline și parmezanul. Amestecă până obții o pastă omogenă. Adaugă sare și piper, după gust.
După ce legumele sunt fierte, scoate oala de pe foc și folosește un blender de mână sau un blender de bucătărie pentru a omogeniza supa până devine cremoasă.
Încălzește supa la foc mic, apoi adaugă pestoul de busuioc și amestecă bine pentru a încorpora aromele.
Gustă și ajustează condimentele, dacă este necesar. Servește supa de fasole cu pesto caldă, cu puțin parmezan ras și o frunză de busuioc proaspătă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de ruladă cu cremă de lămâie. Prăjitura delicioasă pentru a-i surprinde pe cei dragi