Rețetă de tartă cu fistic. Cum trebuie să procedezi, pas cu pas
Publicat pe 31.07.2023 la 10:16 Actualizat pe 31.07.2023 la 10:16
Printre deserturile care ne răsfăță papilele gustative, tarta cu fistic se remarcă prin combinația sa subtilă de arome și texturi crocante. Iată tot ce trebuie să faci dacă îți dorești să o pregătești și tu. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Tartă cu fistic
- Rețetă simplă și delicioasă
Îți prezentăm cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă îți dorești și tu să pregătești la tine acasă această rețetă delicioasă de tartă cu fistic.
Ține cont cu strictețe de toți pașii, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de rezultatele obținute.
Rețetă de tartă cu fistic
Ingrediente pentru blat
- 300 gr făină
- o linguriță praf de copt
- vanilie
- coajă de lămâie
- 6 ouă
- 200 gr zahăr
- 150 ml ulei
Ingrediente pentru cremă
- 300 gr mascarpone
- 300 gr cremă fistic
- 3 linguri zahăr pudră
- 300 gr smântână pentru frișcă
- Pentru decor, fistic mărunțit
Modul de preparare
Procedura de preparare a delicioasei tarte cu cremă de fistic este una simplă, dar savuroasă.
În primul rând, se separă albușurile de gălbenușuri pentru a pregăti aluatul. Albușurile sunt apoi mixate cu o mică cantitate de sare până devin o spumă consistentă. Se adaugă apoi zahărul și se continuă mixarea până acesta se topește complet. În pasul următor, se încorporează gălbenușurile, uleiul, vanilia și coaja de lămâie pentru a obține o compoziție bogată în arome.
Odată ce toate ingredientele au fost mixate împreună, se adaugă făina amestecată cu praful de copt pentru a da consistență aluatului. Pentru a evita lipirea, tava pentru tarte este unsă cu ulei și tapetată cu făină înainte de a așeza aluatul în ea.
Cuptorul este preîncălzit la temperatura optimă de 180 de grade Celsius, iar tarta este coaptă timp de 25 de minute.
După ce tarta este scoasă din cuptor, aceasta este lăsată să se răcească.
În ceea ce privește crema, se amestecă smântâna pentru frișcă cu mascarponele și zahărul pudră, obținând o compoziție cremoasă și delicioasă. Pentru un efect estetic și de gust rafinat, crema este împărțită în două. O parte din cremă este folosită pentru ornarea tartei, iar cealaltă parte se amestecă cu crema de fistic.
Delicioasa cremă de fistic se adaugă peste tarta, oferindu-i o savoare distinctă și o combinație încântătoare de arome, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețeta Andreei Popescu pentru copii. Prăjitură delicioasă cu vișine / VIDEO