Rețetă de tartă cu sardine. Un preparat interesant
Publicat pe 28.03.2022 la 22:54 Actualizat pe 28.03.2022 la 22:54
Ai sardine în casă și nu ști ce să prepari cu ele? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta de tartă cu sardine. Acest preparat este ușor de pregătit și nu necesită multe ingrediente. Iată cum se prepară!
- Rețetă de tartă cu sardine
- Un preparat special și gustos
O reţetă interesantă, dar pe care rareori o găseşti în bucătăriile româneşti. Sardinele nu sunt la fel de consumate în România, ca în ţările mai sudice şi nicidecum pe o tartă! Totuși, trebuie să încerci acest preparat, deoarece vei rămâne surprins la cât de gustos e! Iată de ce ingrediente ai nevoie!
Ingrediente:
Pentru aluat:
-300 g făină
-25 g drojdie proaspătă
-45 ml ulei
-150 ml apă
-sare
Pentru umplutură:
-2 cutii sardine în ulei
-cimbru
-3 roşii
-2 linguri ulei
-1 lingura vin alb
-2 linguri pesmet
-sare
-piper
Mod de preparare:
Se dizolva drojdia într-o ceaşca de apa calda cu o lingura de faina şi se lasa maiaua la crescut. Când a dospit, se toarna peste faina şi se framânta aluatul, încorporând uleiul, apa calda ramasa şi un praf de sare. Se lasa sa cresca 20 de minute, apoi se întinde într-o tava rotunda unsa cu ulei şi tapetata cu faina.
Se unge aluatul cu ulei, se aşaza roşiile taiate felii subţiri şi se presara sare, piper şi cimbru. Se scurg sardinele din ulei şi se aşaza în raze în tava, se presara cimbrul, se toarna uleiul ramas amestecat cu vinul, se pune şi pesmetul şi se coace tarta la foc potrivit, timp de 25-30 de minute.
Citește și: “Spaghete” din zucchini cu sos de ton. Rețetă de dietă