Rețetă de tort vegan cu morcovi. Desert delicios și simplu
Publicat pe 13.09.2023 la 08:41 Actualizat pe 13.09.2023 la 08:41
Îți dorești să pregătești ceva dulce pentru tine și cei dragi, însă totodată îți dorești un desert vegan? Noi avem soluția potrivită pentru tine. Îți prezentăm o rețetă simplă de tort vegan cu morcovi. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Rețetă de tort vegan cu morcovi
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci și tu, la tine acasă, acest tort vegan cu morcovi.
Rețetă de tort vegan cu morcovi
Ingrediente
- 3 lingurițe praf de copt
- o linguriță scorțișoară
- o linguriță nucșoară
- un praf de sare
- 250 g zahăr brun
- o portocală
- 450 g morcovi
- 250 ml lapte de cocos
- 250 ml ulei de floarea soarelui
- 350 g făină
- 3 lingurițe bicarbonat de sodiu
Ingrediente pentru cremă
- 35 g zahăr pudră
- 5 g vanilie
- 30 ml lapte de cocos
- 150 g ciocolată albă
- 200 g margarină
- ulei
Mod de preparare
Începeți prin a măcina zahărul brun și coaja de portocală într-o pulbere fină. Asigurați-vă că cojile de portocală sunt curățate cu atenție pentru a evita părțile amare.
Radeți morcovii în pulbere peste zahărul cu aromă, apoi adăugați uleiul, laptele vegetal și două linguri de suc de portocale. Amestecați bine cu un mixer.
Adăugați în amestecul lichid făina cernută împreună cu praful de copt, bicarbonatul și condimentele (scorțișoară și nucșoară). Un praf de sare poate fi adăugat pentru a intensifica aromele. Amestecați până când obțineți un amestec omogen, cu mișcări line.
Blaturile pot fi coapte individual sau ca un singur blat, care ulterior va fi tăiat în două. Dacă optați pentru a coace două blaturi separate, timpul de coacere va fi mai scurt pentru fiecare. Temperatura cuptorului trebuie să fie de 180 de grade Celsius, iar timpul de coacere pentru un singur blat este de aproximativ 1 oră. Blaturile vor avea un aspect ușor lipicios și vor rămâne mai umede, dar acest lucru este normal, deoarece morcovii și absența ouălor nu permit creșterea prea mare a blatului.
Dacă coaceți două blaturi separate, asigurați-vă că folosiți o tavă cu un diametru de 22 de cm, cu pereți detașabili, și ungeți-o sau tapetați-o cu hârtie de copt.
După coacere, lăsați blaturile să se răcească în formă timp de 20 de minute, apoi transferați-le pe un grătar și lăsați-le să se răcească încă o oră sau două. Dacă ați copt un singur blat, tăiați-l în două pe mijloc.
Pentru cremă, topiți ciocolata albă la foc foarte mic, asigurându-vă că nu depășiți 50 de grade Celsius. Apoi, adăugați margarina, laptele vegetal, uleiul, zahărul pudră și vanilia. Bateți ingredientele până obțineți o cremă pufoasă. Întindeți jumătate din cremă între cele două blaturi, iar restul pe partea de sus.
Decorați tortul cu morcovi vegan după preferință.
Înainte de a-l tăia, puneți tortul la frigider timp de 15 minute pentru a-l face mai ușor de tăiat și de servit.
Citește și: Cheesecake cu dulceață de afine și fructe de pădure. Rețetă simplă și delicioasă