Rețetă de vinete umplute cu ciuperci. Preparatul de post care va reuși să te surprindă
Publicat pe 10.04.2024 la 10:01 Actualizat pe 10.04.2024 la 10:01
Pentru această zi de miercuri ți-am pregătit o rețetă de vinete umplute cu ciuperci. Îți vom spune pas cu pas cum să gătești această mâncare gustoasă. Este preparatul de post care va reuși să te surprindă și îți va încânta papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această mâncare gustoasă și sănătoasă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de vinete umplute cu ciuperci
- Ingredientele de care ai nevoie
- Modul de preparare
Rețetă de vinete umplute cu ciuperci este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un preparat delicios și sănătos. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat gustos!
Rețetă de vinete umplute cu ciuperci
Aceste vinete umplute cu ciuperci la cuptor sunt gustoase și sănătoase, perfecte pentru masa de post sau pentru orice ocazie în care vrei să te bucuri de un preparat vegetarian delicios.
Ingrediente
-4 vinete mari
-300 g de ciuperci, tăiate mărunt
-1 ceapă medie, tocată fin
-2 căței de usturoi, zdrobiți
-1 ardei gras roșu, tocat mărunt
-2 roșii mari, tăiate cubulețe
-1/2 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat
-2 linguri de ulei de măsline
-sare
-piper
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius. Spală vinetele și taie-le capetele, apoi taie-le pe lungime în jumătate și scoate miezul cu o lingură, formând o adâncitură pentru umplutură. Pune-le într-o tavă unsă cu ulei de măsline.
Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o până devine transparentă, cam 3-4 minute. Adaugă usturoiul și ardeiul gras tocat. Călește-le împreună cu ceapa pentru încă 2-3 minute.
Adaugă ciupercile și gătește-le până se înmoaie și își reduc volumul, cam 5-7 minute. Adaugă cuburile de roșii și continuă gătirea timp de încă 5 minute. Condimentează cu sare și piper după gust.
Umple adânciturile din vinete cu amestecul de ciuperci. Acoperă tava cu folie de aluminiu și pune-o în cuptor. Coace pentru aproximativ 30-40 de minute sau până când vinetele sunt fragede și umplutura este bine coaptă. La sfârșit, presară pătrunjelul tocat deasupra vinetelor umplute.
Acest preparat se servește cald. Poți să mănânci vinetele umplute cu ciuperci alături de o salată verde sau de o porție de orez. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu banane și miere. Un desert de post pentru întreaga familie